Μία ακόμα κούπα στον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα!

Με απόλυτη κυριαρχία στους ψηλούς (Φαλ, Ράιτ, Πετρούσεφ) και άμυνα που… έτρωγε σίδερα, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τον Παναθηναϊκό με σκορ 69-58 και κατέκτησαν το τρίτο τους σερί Κύπελλο Ελλάδος στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά με σερί πόντους των Ναν και Γκραντ (4-0), Πίτερς, Φαλ μπορεί να έφεραν ισορροπία (4-4), αλλά ένα σερί 6-0 από το «τριφύλλι» έφερε το 10-4 υπέρ του, με τον Ολυμπιακό να εμφανίζεται για λίγες στιγμές αποσυντονισμένος από την αδιαθεσία του Αϊζάια Κάνααν μόλις στο 2′ του ματς.

Ο Αμερικανός γκαρντ αισθάνθηκε ζαλάδες, έφυγε εσπευσμένα στα αποδυτήρια για εξετάσεις, αλλά ευτυχώς δεν είχε κάτι σοβαρό με αποτέλεσμα σύντομα να γυρίσει στο ματς απόλυτα υγιής!

Φαλ, Γουόκαπ και Λαρεντζάκης έφεραν ξανά απόλυτη ισορροπία (10-10), με το πρώτο ημίχρονο από εκεί και πέρα να είναι ένα πραγματικό ντέρμπι. Σκληρές άμυνες, φουλ τακτική, αλλά και κακές επιθέσεις από τις δύο ομάδες. Κυρίως στα τρίποντα, με τον Ολυμπιακό, ειδικά να μετράει ένα αδιανόητο 0/12 πίσω από τα 6.75 (ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 1/14). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 12-14 υπέρ του Ολυμπιακού.

Τα «ερυθρόλευκα» τρίποντα δεν έμπαιναν, του Μήτογλου μπήκε (19-16) και ο Παναθηναϊκός πήρε για λίγο προβάδισμα. Το καλάθι και φάουλ του Μήτρου-Λονγκ έφερε νέα ισορροπία (19-19). Το πρώτο του τρίποντο στο ματς ο Ολυμπιακός το πέτυχε στο 17:47 με τον Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος διαμόρφωσε το 24-27. Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενος με 5 πόντους διαφορά (25-30).