«Στις διαδοχικές και επάλληλες κρίσεις, το κράτος εξάντλησε κάθε περιθώριο για να σταθεί δίπλα στον πολίτη. Μετά τα 43 δισ. ευρώ που διατέθηκαν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, η κυβέρνηση στηρίζει και πάλι αποφασιστικά την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, έχοντας δαπανήσει μέχρι στιγμής σχεδόν 13 δισεκατομμύρια» τονίζει σε άρθρο του στην ειδική έκδοση του Euro2day με τους New York Times «World Review 2022», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνει ότι εδώ και τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση αφαιρεί συνεχώς γραφειοκρατικούς και φορολογικούς σκοπέλους που έκλειναν τον δρόμο σε κάθε επενδυτικό εγχείρημα. «Με αποτελέσματα που πιστοποιούν όλα τα μεγέθη. Με τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας σε όλη την Ευρώπη και τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην κρίση. Με την τρίτη δυναμικότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 2021, που συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό και στο α' εξάμηνο του 2022. Με εξαγωγές που φτάνουν τα 74 δισ. και άμεσες ξένες επενδύσεις ύψους 5 δισ. -δύο επιδόσεις χωρίς προηγούμενο για την ελληνική οικονομία. Με δεκάδες νέες υποδομές που είτε παραδίδονται είτε κατασκευάζονται σε όλη την επικράτεια. Με τη δημιουργική αξιοποίηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης, που χρηματοδοτούν ήδη δεκάδες δράσεις» αναφέρει.

Επίσης ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο και η ανάπτυξη έρχεται πλέον από επενδύσεις και από εξωστρέφεια, ενώ στον ενεργειακό τομέα, είναι καθοριστικός ο ρόλος της σε περιφερειακό επίπεδο, λειτουργώντας ως σημείο εισόδου ενέργειας στην Ε.Ε.

«Είναι σαφές πια στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και συμμετέχει σε σχήματα πολυμερούς συνεργασίας, ενώ παράλληλα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή. Ελπίζω κάποια στιγμή και η Τουρκία να συνειδητοποιήσει ότι αυτή η επιθετική στάση στην περιοχή δεν πρόκειται να την οδηγήσει πουθενά» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι κρίσιμο στοιχείο για την επίτευξη των στόχων είναι η σταθερότητα, ακρογωνιαίος λίθος της οποίας, όπως αναφέρει, είναι η πολιτική σταθερότητα. «Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα το λάβουν σημαντικά υπόψιν τους όταν προσέλθουν στις κάλπες και θα μας δώσουν νέα εντολή, ώστε να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει» τονίζει.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ