Πολλά ερωτηματικά εγείρονται γύρω από την περιουσία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας καθώς τα χρήματα τα οποία φέρεται να είχαν σε λογαριασμούς αλλά και σε μετρητά, τα κοσμήματα μεγάλης αξίας καθώς και οι χρυσές λίρες, προκαλούν ίλιγγο και σίγουρα δεν συνάδουν με το προφίλ του απλή ιερέα που είχε «χτίσει» μέχρι πρότινος ο επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου.

Την ώρα που οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές εναντίον παιδιών συνεχίζονται, χθες, ήρθε μία εξέλιξη – σοκ για τον πατέρα Αντώνιο καθώς οι εισαγγελείς ανηλίκων αποφάσισαν την απομάκρυνση του του πατέρα Αντωνίου από την «Κιβωτό του Κόσμου» τονίζοντας ότι απαγορεύεται τόσο στον ίδιο όσο και σε τρία ακόμη πρόσωπα, να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη Δομή.

H εισαγγελική διάταξη, όπως έγινε γνωστό,  ισχύει για ενενήντα μέρες και μετά θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Αφορα τα τέσσερα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο κάδρο των ποινικών ερευνών ενώ με την κίνησή τους αυτή οι εισαγγελείς αποσκοπούν στο να παραμείνει μακριά από τα ανήλικα ο πατέρας Αντώνιος και τα άλλα τρία πρόσωπα για να μην μπορούν να επηρεάσουν τα ανήλικα που φιλοξενούνται στη Κιβωτό.

Στο φως τα… υπάρχοντα του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη καθώς και τον έλεγχο που διενεργείται στα οικονομικά της Δομής αλλά και του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις οικονομικές πτυχές του θέματος, καθώς τα στοιχεία που έρχονται στο φως προκαλούν προβληματισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο διαμέρισμα της δομής του Κολωνού, όπου έμεναν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, βρέθηκαν κοσμήματα μεγάλης αξίας, που προέρχονται από δωρεές πολιτών στην «Κιβωτό», καθώς επίσης και 270 χρυσές λίρες Αγγλίας, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, την προέλευση των οποίων θα κληθούν να εξηγήσουν οι πρώην υπεύθυνοι της οργάνωσης.

Ήδη, έχουν δεσμευτεί 4 τραπεζικοί λογαριασμοί σε δύο τράπεζες . Συνολικά, περιέχουν 360.000 ευρώ.

Από αυτά, τα 130.000 ευρώ ήταν σε τραπεζικό λογαριασμό της πρεσβυτέρας, τα 170.000 ευρώ σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον σύζυγό της, ενώ βρέθηκαν και 60.000 ευρώ στο όνομα της 86χρονης μητέρας του ιερέα.

Ο ρόλος της πρεσβυτέρας

Η πρεσβυτέρα από την πλευρά της, ο ρόλος της οποίας στην Κιβωτό ελέγχεται για πολλούς λόγους, φαίνεται πως διαχειριζόταν εκατομμύρια ευρώ από την Κιβωτό, την ώρα που δήλωνε ως επάγγελμα «οικιακά».

Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, του πακτωλού των χρημάτων που διαχειρίζονταν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, ότι σε τράπεζα βρέθηκαν 5.900.000 σε λογαριασμό της ΜΚΟ!in.gr