Ερωτηθείς από την δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα (MEGA)αν συμφωνεί με τα παράλληλα νομίσματα που προτείνουν άλλα κόμματα αφού και το κόμμα του του τα προτείνει, ο Κυρ. Βελόπουλος απάντησε:

Κάθε σοβαρή χώρα πρέπει να έχει plan b για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια δυσκολία. Η λύση που λέτε δεν έχει να κάνει με παράλληλο νόμισμα. Πρέπει να υπάρχει εναλλακτική αν συμβεί κάτι σοβαρό στην Ευρωζώνη. Αν τελικά καταρρεύσει. Σας μιλώ σαν επιχειρηματίας. Αν δεν έχω plan b σημαίνει δεν είμαι έτοιμος, να αντιμετωπίσω την καταιγίδα. Ακούω μια πλειοδοσία από όλους αλλά δεν μου λένε που θα βρουν τα λεφτά. Λέμε ένα απλό πράγμα. Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου επίσης αλλαγή του φορολογικού μοντέλου. Δεν μπορείς να έχεις 75% υπηρεσίες στην Ελλάδα. Για το φορολογικό. 15% φλατ φόρος σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Έτσι πιάνεις την φοροδιαφυγή Είναι μερικά πράγματα που πρέπει να τα δουμε από την πλευρά του επιχειρηματία. Η ιστορία με τα κόκκινα δάνεια έχει ονοματεπώνυμο. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ. Αρα λοιπόν Δεν μπορείς σήμερα να λές για διαγραφή κόκκινων δανείων όταν είσαι ο φυσικός αυτουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για την εξοικονόμηση ενός δισ. ευρώ από την κατάργηση των ανεξάρτητων αρχών ο κ Βελόπουλος ανέφερε: Αν δείτε πως διορίζονται αναξιοκρατικά και τις διορίζουν κομματάρχες. Με την κατάργησή τους το 1 δισ. ευρώ βρίσκεται αμέσως, μαζί με τους μετακλητούς οι οποίοι διορίστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στα διάφορα υπουργεία.

Σε έναν πολυπολικό κόσμο αποφασίζεις με ποιους θα πας

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη (ANT1) για την θέση του κόμματός του για την εξάρτηση της χώρας από την Δύση, την φιλορωσική πολιτική που εκφράζει και αν είναι κατά της Δύσης απάντησε:.

Σε έναν πολυπολικό κόσμο δεν ορίζεις απλά την μοίρα σου, αποφασίζεις με ποιους θα πας. Σήμερα δεν μπορείς να πηγαίνεις στις διεθνείς σχέσεις μονόπατα. Με την Δύση χάσαμε το όνομα Μακεδονία και την Βόρειο Ήπειρο ενώ οι διεθνείς συνθήκες έλεγαν άλλα. Χάσαμε τη μισή Κύπρο, χάνουμε το Αιγαίο και μπορεί να χάσουμε και την Θράκη. Για την Ελληνική Λύση το εθνικό συμφέρον ορίζει με ποιον θα είμαστε. Η επίκληση του διεθνούς δικαίου είναι το άλλοθι του αποτυχημένου. Δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο. Δεν μπορείς να λες πως είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα τα ελληνοτουρκικά όταν τα δισεκατομμύρια που έχουν επενδύσει οι εταίροι μας στην Τουρκία είναι τροχοπέδη σε αυτό.

Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίζει ποιος θα πάρει μέρος στις εκλογές

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Παναγιώτη Στάθη (OPEN) γιατί δεν ψήφισε τη διάταξη που εμπόδιζε την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη, και αν αναμένει οι ψηφοφόροι αυτοί να τον ψηφίσουν, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στην ενότητα «Κράτος-Θεσμοί-Διαφάνεια», απάντησε.

Έχει δικαίωμα να ψηφίζει; Τι λέει το Σύνταγμα; Δεν μπορεί η πολιτική εξουσία να κόβει το δρόμο σε οποιονδήποτε θέλει να πάει στις εκλογές και την ώρα που ο ίδιος σαν κυβερνήτης, τον άφηνε να κάνει διαγγέλματα μέσα από την φυλακή. Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίζει ποιος θα εκλεγεί. Αναφερόμενος στο θέμα της διαφάνειας είπε πως «ακαταδίωκτο και διαφάνεια δεν συνάδουν. Με ακαταδίωκτα δεν υπάρχει δημοκρατία. Εμείς θα καταδιώξουμε το ακαταδίωκτο».

Ερωτηθείς για το εάν οι καταγγελίες που έγιναν για αποστασίες θα επηρεάσουν εκλογικά την Ελληνική Λύση που εμφανίζει κάμψη στις δημοσκοπήσεις, είπε :

Όταν βγαίνει βουλευτής της ΝΔ και λέει ότι θα πάρουμε βουλευτές από άλλα κόμματα τι χρείαν έχουμε άλλων μαρτύρων; Ήθελα να διαφυλάξω και τον τελευταίο ψηφοφόρο της Ελληνικής Λύσης. Συνεργασία με ένα κόμμα που κάνει απευθείας αναθέσεις που πρόδωσε τη Μακεδονία, συζητάει θαλάσσιες ζώνες, δεν πρόκειται να κάνω ποτέ.Μια είναι η διαφορά μας με την Τουρκία δεν ανοίγουμε την βεντάλια των θεμάτων.

Ο ψευτοπροοδευτισμός με βρίσκει αντίθετο

Απαντώντας σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ(ALPHA) γιατί είναι αντίθετος με την αλλαγή φύλου, τους γάμους των ομοφυλόφιλων ενώ είχε ταχθεί κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου θεωρώντας ότι ο καθένας μπορεί να ορίζει το σώμα του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στην ενότητα «Υγεία-Παιδεία-Κοινωνικό Κράτος», απάντησε:

Είμαι χριστιανός ορθόδοξος και θα μου επιτρέψετε να έχω τις απόψεις μου. Υποχρεωτικότητα του εμβολίου δεν μπορώ να δεχθώ. Είναι δικό μου το σώμα και το κάνω ότι θέλω εγώ. Είναι αντίθετο με τη Δημοκρατία, όμως όποιος ήθελε το έκανε, γιατί έπρεπε να επιβληθούν πρόστιμα 100 ευρώ σε συνταξιούχους; Όσο για τις αμβλώσεις είμαι με την Ελληνίδα μάνα. Μπορεί εγώ να διαφωνώ αλλά η Ελληνίδα μάνα πρέπει να μπορεί να κάνει ότι θέλει εκείνη. Η Ελλάδα πεθαίνει δημογραφικά και πρέπει να στηρίξουμε την Ελληνίδα μάνα εκτός από ορισμένες περιπτώσεις όπως είναι οι βιασμοί.

Ερωτηθείς εάν τις πολιτικές θέσεις του τις υπαγορεύει η Ορθοδοξία, απάντησε:

Τις πολιτικές μου θέσεις τις υπαγορεύουν οι πολιτιστικές αξίες και οι παραδόσεις της χώρας μου. Αυτός ο ψευτοπροοδευτισμός με βρίσκει απέναντι. Όσοι συνταυτίζονται με αυτές τις απόψεις είναι μαζί μας.

Όταν γίνουμε κυβέρνηση θα εξορύξουμε φυσικό αέριο και πετρέλαιο και θα το συνδέσουμε με τις συντάξεις

Απαντώντας σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη (ΣΚΑΙ) για το αν πιστεύει πως η χώρα μας έπρεπε να απέχει από το εμπάργκο κατά της Ρωσίας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος στην ενότητα «Περιβάλλον-Ενέργεια», απάντησε:

«Ρωτήστε τον ελληνικό λαό αν του αξίζει να πληρώνει πανάκριβα τα τρόφιμα και το φυσικό αέριο και την βενζίνη ενώ θα μπορούσε να έχει τη δυνατότητα των εξορύξεων. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πολλοί εφοπλιστές που φέρνουν ρωσικό πετρέλαιο στο Λακωνικό Κόλπο και κάνουν μεταγγίσεις. Γιατί να κερδίζουν οι εφοπλιστές και να μην κερδίζει ο ελληνικός λαός; Επιμένω στην εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου. Όταν γίνουμε κυβέρνηση θα εξορύξουμε φυσικό αέριο και πετρέλαιο και θα το συνδέσουμε με τις συντάξεις και τους μισθούς για να μπορούν οι Έλληνες να παίρνουν αξιόλογες και αξιόπιστες συντάξεις

Ερωτηθείς γιατί δεν έχει στηρίξει ούτε ένα νομοσχέδιο για την πράσινη ενέργεια, απάντησε:

Η πράσινη ενέργεια δεν σε ανεξαρτητοποιεί. Δεν αποθηκεύεται. Η Ελλάδα θα γίνει πετρελαιοπαραγωγός χώρα.

 Πρέπει να ξαναδώσουμε στους νέους την ελπίδα

Απαντώντας σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα (STAR) για το εάν οι υποσχέσεις και οι επικοινωνιακές εκστρατείες μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν τους νέους και τους φέρνουν πιο κοντά στην πολιτική, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στην ενότητα «Νέα Γενιά», απάντησε:

«Πως θα πιστέψει ένας νέος τους πολιτικούς που επί 12 χρόνια τους λένε ψέματα; Ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι όλα θα πάνε καλά και συνεχώς βουλιάζουμε. Θέλω ως προερχόμενος από την Μακεδονία να ζητήσω συγνώμη από τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη. Ζητώ συγνώμη από τα νέα παιδιά που τους αναγκάζουμε να πάνε στα νησιά να δουλέψουν για 600 ευρώ με δέκα άτομα μαζί, ενώ βολεύουμε μετακλητούς. Ο νέος βλέπει πως δεν υπάρχει αξιοκρατία. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πολλά νέα παιδιά να μην ψηφίσουν στις δεύτερες εκλογές που εάν προκύψουν θα γίνουν αρχές Ιουλίου, ο κ. Βελόπουλος απάντησε.

«Για μένα είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να γίνει. Οι νέοι μπορούν να κάνουν την αλλαγή. Ο νέος μπορεί να πιέσει τον μεγαλύτερο να αλλάξει την Ελλάδα. Έχει όραμα, έχει ελπίδα. Πρέπει να ξαναδώσουμε στους νέους την ελπίδα. Η Ελληνική Λύση μπορεί».

Δεσμευόμαστε να ξανακάνουμε τους Έλληνες περήφανους

Είχα σήμερα την δυνατότητα να συναντήσω τέσσερις δημοσιογράφους μετά από τέσσερα χρόνια ως πρόεδρος κόμματος. Δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε το δικό μας μήνυμα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στο τέλος του αποψινού Debate.

«Δεν μπορέσαμε να πούμε αυτό που πιστεύουμε, πως η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει αρκεί στο τιμόνι της χώρας να υπάρξει ένας άνθρωπος που αγαπάει το έθνος, την πατρίδα, όλα αυτά που μας ενώνουν. Να κάνουμε πραγματικά περήφανους τους Έλληνες.

Έχουμε το σχέδιο αρκεί να ματώσουν οι κομματικοί τους. Όλοι αυτοί που βολεύτηκαν και ξεβόλεψαν τα ελληνόπουλα, να υπάρξει αξιοκρατία στη χώρα. Εύχομαι στο Θεό κάποια στιγμή οι Έλληνες να ενώσουν δυο συνθήματα. Πατρίδα, Ορθοδοξία, Οικογένεια και Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία. Να ενώσουμε δυνάμεις. Έρχονται δύσκολες μέρες. Για μας στην Ελληνική Λύση, είναι δέσμευση να ξανακάνουμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες περήφανους».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ