«Σήμερα η Αιτολωακαρνανία δίνει απάντηση οριστική. Στις 21 Μαΐου θα νικήσει ο λαός. Θα νικήσει η Δημοκρατία. Όποιος είχε αμφιβολία ποια είναι η πραγματική παράσταση νίκης δεν έχει παρά να δει τι συμβαίνει σήμερα στην πλατεία Δημοκρατίας, στην καρδιά του Αγρινίου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Αγρίνιο.

Ακόμα έστειλε σύνθημα νίκης ενόψει των εκλογών σημειώνοντας ότι το μήνυμα που στέλνει σήμερα το Αγρίνιο είναι ένα: «Κύριε Μητσοτάκη, την άλλη Κυριακή εγκαταλείπετε οριστικά το Μέγαρο Μαξίμου». Σημείωσε ότι «την άλλη Κυριακή έρχεται η αλλαγή. Στις 21 κερδίζουμε και στις 22 σχηματίζουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Και ξεκινάμε το δύσκολο έργο να φέρουμε την αλλαγή και τη δικαιοσύνη στις ζωές των ανθρώπων».

«Σήμερα από εδώ από το Αγρίνιο με τη μεγαλειώδη σημερινή σας συγκέντρωση ξεκινάμε τη μάχη των 7 ημερών για την τελική νίκη. Για τη μεγάλη νίκη του λαού μας στις 21 του Μάη». Πρόσθεσε ότι «από την πλατεία Δημοκρατίας, η Δημοκρατία αντεπιτίθεται: Για να ρίξουμε το φαύλο καθεστώς που μας κυβερνάει. Για να φύγει η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά. Για να ξαναστήσουμε την κοινωνία στα πόδια της. Για να ξαναφέρουμε τη δημοκρατία στην εξουσία. Και τη δικαιοσύνη παντού», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «τώρα πια δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος νοιάζεται και ποιος αδιαφορεί, για το ποιος δουλεύει για το δημόσιο συμφέρον και ποιος για το συμφέρον των ισχυρών». Είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι αποδεδειγμένο εδώ και 4 χρόνια, δεν νοιάζεται για τους πολλούς, παρά μόνο για τους ισχυρούς».

«Παρέδωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ, πριν από 8 χρόνια, μια οικονομία διαλυμένη»

Ανέφερε ότι «παρέδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν από 8 χρόνια, μια οικονομία διαλυμένη, μια κοινωνία γονατισμένη, μια χώρα ρημαγμένη. Βυθισμένη στη χρεοκοπία. Με τρόικες και επιτηρητές».

Αντίθετα, τόνισε, «παρέλαβαν, ύστερα από σκληρή δουλειά, μια χώρα έξω από τα μνημόνια, μέσα στις αγορές, με δώδεκα τρίμηνα ανάπτυξης, ρυθμισμένο χρέος και 37 δισεκατομμύρια στα ταμεία για να τρώει από τα δικά μας έτοιμα ο κ. Μητσοτάκης. Για να σπαταλάει όσα μαζί με δυσκολίες κατακτήσαμε σε απευθείας αναθέσεις στους ημέτερους και σε επιδοτήσεις της αισχροκέρδειας των ισχυρών».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «Και τι παραδίδει αλήθεια μετά από μια τετραετία, όπου τα βρήκε όλα στρωμένα κι έτοιμα; 50 δις μεγαλύτερο το δημόσιο χρέος. 40 δις μεγαλύτερο το ιδιωτικό χρέος. 4.250.000 Έλληνες, τη μισή Ελλάδα, με μη εξυπηρετούμενες οφειλές στις τράπεζες, την Εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία. Και 700.000 νοικοκυριά που αγωνιούν αν αύριο θα χάσουν το σπίτι τους στους πλειστηριασμούς. Τι άλλο μας παραδίδει; Ένα διαλυμένο ΕΣΥ. Με  αρνητικό ρεκόρ 37.000 νεκρών στην πανδημία. Που κατατάσσει τη χώρα μας χειρότερη ακόμη και από τη Βραζιλία του Μπολσονάρο, αναλογικά με τον πληθυσμό μας. Μας παραδίδει επίσης μια παιδεία με δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από τα πανεπιστήμια, λόγω των τεχνητών φραγμών της ελάχιστης βάσης. Σχολεία χωρίς μόνιμους καθηγητές. Και πανεπιστήμια χωρίς στοιχειώδη κονδύλια για να λειτουργήσουν. Με πανεπιστημιακούς αστυνόμους αντί για πανεπιστημιακούς καθηγητές». 

«Σύμφωνα με τον  ΟΟΣΑ, είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, στην οποία από το ’19 έως το ’21, έπεσε ο μέσος ονομαστικός μισθός. Και το 22 μια από τις τρείς όπου έπεσε ο μέσος πραγματικός μισθός κατά 7,5% Μας παραδίδει επίσης τους απόμαχους της εργασίας σε πλήρη αναξιοπρέπεια. 7 δις στέρησε μέσα σε 4 χρόνια από τους συνταξιούχους. Καταργώντας τη 13ης σύνταξη και στερώντας τους τα αναδρομικά, παραβιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ. Και τέλος, ένα κράτος λάφυρο κομματικό. Με τις γαλάζιες ακρίδες να καταλαμβάνουν θέσεις» επισήμανε ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας.

Για τα Τέμπη

Αναφερόμενος στα Τέμπη, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι πρόκειται για ανείπωτη τραγωδία: «Αποτέλεσμα της πολιτικής και της ανηθικότητας ενός καθεστώτος που άφησε τους σιδηρόδρομος να διαλύονται. Και λίγες μέρες πριν το δυστύχημα δεν είχε ντροπή, ο υπεύθυνος υπουργός, να φωνάζει στη Βουλή ντροπή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον προειδοποιούσαν. Χειρότερη όμως από τις ευθύνες τους για τη τραγωδία ήταν η στάση τους μετά. Η ανατριχιαστική επίδειξη αδιαφορίας και αποποίησης ευθυνών από τον κύριο Μητσοτάκη. Πρώτα του έφταιγε ο  σταθμάρχης. Ο αποδιοπομπαίος τράγος. Που οι ίδιοι με ρουσφέτι και χωρίς προσόντα και προϋπηρεσία σε ένα ευαίσθητο πόστο».

«Επιτέλους δείχνουν κάποια ευαισθησία, θα σκέφτηκαν κάποιοι. Και η επίδειξη ευαισθησίας όμως κράτησε τριάντα μέρες σκάρτες. Τιμητική προαγωγή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ πήρε ο υπουργός των Τεμπών. Και ζητάει τώρα και το λόγο. Χρειάζεται άλλη απόδειξη ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν νοιάζεται;», συμπλήρωσε. 

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε με νόημα «Εμείς λοιπόν δηλώνουμε κι από δω από το Αγρίνιο. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε. Δεν θα ξεχάσουμε. Ούτε το έγκλημα των Τεμπών θα ξεχάσουμε. Ούτε το βιασμό της Δημοκρατίας και του Κράτους δικαίου, με τις παράνομες παρακολουθήσεις».

Για τις υποκλοπές

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις υποκλοπές αναφερόμενος στην αναφορά του πρωθυπουργού στο ζήτημα στο debate. «Του ξέφυγε η αλήθεια του κυρίου Μητσοτάκη στο debate και ενώ τις είχε βαφτίσει «υπόθεση», παραδέχτηκε ότι είναι σκάνδαλο και ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις. Αλλά αν δεν υπήρξε εθνικός λόγος για επικαλέστηκε το Εθνικό απόρρητο ; Τι έκανε μέχρι τώρα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για να εντοπίσει τους δράστες ; Γιατί κρατούν στη θέση της την εισαγγελέα που υπέγραψε τις παράνομες υποκλοπές; Για να υπογράψει κι άλλες; Δεν είναι μόνο σκάνδαλο, είναι έγκλημα. Κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων του πολίτη. Είναι κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα. Κακούργημα που προσπάθησαν να συγκαλύψουν χειραγωγώντας τη δικαιοσύνη. Και τώρα επιχειρούν να το ξεπλύνουν με τη ψήφο του λαού», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Αλέξης Τσιπρας απευθύνθηκε και στους συντηρητικούς ψηφοφόρους που τους περισσότερους από αυτούς χαρακτήρισε «έντιμους». Και διερωτήθηκε «θα ξεπλύνετε με την ψήφο σας το βιασμό της δημοκρατίας ;

Θα δώσετε λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη να συνεχίσει τα ίδια και χειρότερα, ανεξέλεγκτος και ακόμη πιο επικίνδυνος;

Διότι είναι φανερό ότι φως και κάθαρση του δημόσιου βίου δεν πρόκειται να υπάρξει αν ο Μητσοτάκης δε πληρώσει το τίμημα των πράξεών του. Αν δεν ηττηθεί στις εκλογές» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας. in.gr