Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 05 Μαΐου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό  και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, η σύμβαση για την κατασκευή στεγάστρου με στόχο την προστασία Ενετικού Τείχους στο πλαίσιο του έργου: «Αποκατάσταση -Συντήρηση Βυζαντινού Τείχους Ηρακλείου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου σε απαλλοτριωμένο ακίνητο στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης». 

Το αντικείμενο της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 147.185,82 ευρώ. 

Το έργο είναι ενταγμένο στο χρηματοδοτικό  πρόγραμμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Ηρακλείου στο πλαίσιο του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 και εκτελείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.  

Όπως προβλέπεται στη σύμβαση, θα γίνει  διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του απαλλοτριωμένου οικοπέδου επί της Λεωφόρου Δικαιοσύνης έτσι ώστε να είναι προσβάσιμος και οι εργασίες εκτελούνται ήδη από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων,  καθώς και αντικατάσταση του στεγάστρου για την προστασία του Αραβοβυζαντινού Τείχους, που θα εκτελεστεί από το Δήμο Ηρακλείου. 

Με την ολοκλήρωση του έργου άλλος ένας σημαντικός μνημειακός χώρος παραδίδεται στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης.