Ηχηρό μήνυμα κατά του αλκοολισμού έδωσαν φορείς, χιλιάδες μαθητές και πολίτες που συμμετείχαν σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο στις εκδηλώσεις για την εβδομάδα πρόληψης αλκοόλ.

Οι επιστήμονες και οι διοργανωτές των εκδηλώσεων όπως, το "Δίκτυο Αλκοόλογίας Κρήτης", ο "Σύλλογος Επιστροφή" και οι συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου, 7η ΥΠΕ, έστειλαν πολλαπλά μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας με ομιλίες στα σχολεία, προβολή ντοκιμαντέρ, μουσικά -εικαστικά δρώμενα και άλλες εκδηλώσεις.

Τις επιπτώσεις και τον κίνδυνο στην ανθρώπινη υγεία από την προβληματική κατανάλωση αλκοόλ επεσήμαναν επίσης σε μεγάλη μουσική εκδήλωση έξω από τη Λότζια Ηρακλείου ο Πρόεδρος του συλλόγου επιστροφή, καθηγητής ιατρικής Γιάννης Μουζάς, ο γιατρός- Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Βαγγέλης Ζάχαρης, η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη, ο Δτης της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριος Παπαβασιλείου, κ.α. Εκδηλώσεις, όπως δήλωσε ο κ. Μουζάς πραγματοποιήθηκαν σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία ενώ του χρόνου η εβδομάδα πρόληψης θα συμπεριλαμβάνει Χανιά και Λασίθι. Συγκεκριμένα εκδηλώσεις προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν, στα Λύκειο Γαζίου Μαλεβιζίου, στο 11ο Λύκειο Ηρακλείου ,στο κινηματογράφο Βιτσέντζος Κορνάρος έγινε προβολή ταινίας. Επίσης έγιναν εικαστικά δρώμενα από τα ΚΔΑΠ Ηρακλείου στην Λότζια, ακολούθησε στο Ρέθυμνο  μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στο Αρσάκειο Γυμνάσιο, όπως και  ενημερωτικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με μουσική εκδήλωση έξω από τη Λότζια από το μουσικό σχολείο Ηρακλείου με τη συμμετοχή του Γιάννη Κασσωτάκη