Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Super League με τα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής, η οποία θα διεξαχθεί Κυριακή 13 και Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. Είναι η τελευταία πριν τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και περιλαμβάνει ένα ντέρμπι, αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».  

Πέντε αναμετρήσεις διεξάγονται την Κυριακή, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στον Πειραιά (19:30). Οι «ερυθρόλευκοι», υπό τις οδηγίες του Μίτσελ Γκονζάλεθ, δείχνουν αναγεννημένοι και «τρέχουν» ένα μίνι σερί τεσσάρων αγώνων στους οποίους συγκέντρωσαν 10 βαθμούς. Παραμένουν, όμως, στο -4 από τον «Δικέφαλο», ο οποίος έχει να ηττηθεί από την 4η αγωνιστική, μετρώντας έκτοτε επτά νίκες και μια ισοπαλία. Για τις δυο ομάδες η νίκη αποτελεί επιτακτική ανάγκη, με τον Παναθηναϊκό να είναι σχεδόν «απόλυτος» μέχρι στιγμής. Οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχοντας ήδη κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα», υποδέχονται στη Λεωφόρο (17:15) τον Ατρόμητο, θέλοντας να ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο με όσο το δυνατό μεγαλύτερη διαφορά από τους διώκτες τους, καθώς θα γνωρίζουν και το αποτέλεσμα του ντέρμπι.  

Στην Τούμπα (21:30) ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να φτάσει στην τρίτη σερί νίκη του και, παράλληλα, να προσπεράσει τον Βόλο στην κατάταξη. Αρχίζει να βρίσκει ρυθμό η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μα κι εκείνη του Κώστα Μπράτσου εντυπωσιάζει φέτος με τις εμφανίσεις της. Κάτι που, ακόμη τουλάχιστον, δεν κάνουν Λαμία και Παναιτωλικός που τίθενται αντιμέτωποι στο «Αθανάσιος Διάκος» (18:00) ενώ και το παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες» (16:00) είναι κομβικό για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Άρη που έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους.  

Η αυλαία του πρώτου γύρου θα κλείσει τη Δευτέρα. Αρχικά στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» (18:00), όπου ο μετριότατος Αστέρας Τρίπολης περιμένει τον εκ των ουραγών Ιωνικό κι εν συνεχεία στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» (19:30) με τις άλλες δυο ομάδες που ισοβαθμούν με τον Ιωνικό στην τελευταία θέση να παίζουν τα ρέστα τους. Ειδικά για τον ΟΦΗ πιθανή νέα γκέλα ίσως φέρει και πάλι εξελίξεις, τη στιγμή που ο Λεβαδειακός παρουσιάζει πιο καλή εικόνα με τον Γιάσμινκο Βέλιτς στον πάγκο του.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ