- Λεπτομέρειες
- Για το χταπόδι με παντζάρια ξεκινάμε ως εξής: σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν καλά, ανακατεύοντας όμως συχνά για να μην καούν.
- Προσθέτουμε τα παντζάρια και τα σκόρδα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Ρίχνουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μια-δυο φορές μέχρι να αλλάξει χρώμα και σβήνουμε με το ξίδι.
- Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι, και προσθέτουμε τις δάφνες, το κύμινο, το πιπέρι και το μπούκοβο.
- Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
- Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν καλά με τα υγρά που θα βγάλει το χταπόδι και το φαγητό να μελώσει και να μείνει με το λάδι του.
- Αν χρειαστεί, προσθέσουμε κατά το μαγείρεμα ελάχιστο ζεστό νερό, με φειδώ όμως. Καλό είναι το φαγητό να μαγειρευτεί στα υγρά του χταποδιού.
- Αν στο τέλος τα παντζάρια «κρατάνε», βγάζουμε το χταπόδι και τα μαγειρεύουμε μόνα τους μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας αν χρειαστεί νερό.
- Το χταπόδι με παντζάρια σερβίρεται ζεστό.
Υλικά
Μερίδες: 4-5Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 191.
Σελίδα 1 από 2