Μία εβδομάδα μετά την εντός έδρας συντριβή από τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός έχασε και στην Τρίπολη συμπληρώνοντας τρεις ήττες στον 2ο γύρο (ενώ ήταν αήττητος στον 1ο) και πλέον είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας...

Ο Αστέρας Τρίπολης του Άκη Μάντζιου ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Άλβαρες, δεξιός ο Καρμόνα και ο Κάστανο με τον Ατιένθα οι δύο στόπερ. Ιγκλέσιας, Σανταφέ, Ρετζίς η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Στα «φτερά» ο Γκαρντάφκσι με τον Σίτο και στη κορυφή ο Μπαράλες.

 
Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρατάχθηκε με τον Μπρινιόλι στην εστία. Αριστερός μπακ ο Πούχατς, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Σένκεφελντ με τον Σάρλια στο κέντρο της άμυνας. Ρουμπέν, Τσέριν, Κουρμπέλης στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Μπερνάρντ, δεξιός ο Παλάσιος και σέντερ φορ ο Σπόραρ.

Ανούσια κατοχή ο Παναθηναϊκός μέχρι να τον «κρεμάσει» ο Κουρμπέλης
Το πρώτο ημίχρονο χωρίζεται σε δύο μέρη. Πριν και μετά την ανόητη αποβολή του Δημήτρη Κουρμπέλη στο 33'. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας(72%-28%) αλλά δεν είχε τρόπο να διασπάσει αρκετές φορές την εξαιρετική αμυντική οργάνωση του Αστέρα, καθώς του έλειπε η ταχύτητα στις μεταβιβάσεις, οι καλές και ποιοτικές επαφές έξω από την περιοχή, με τα λάθη είναι συχνά και να καταστρέφουν την καλή κυκλοφορία χαμηλά. Ένα μακρινό σουτ του Ρούμπεν στο 6' πέρασε λίγο άουτ ενώ στο 24' ο Παλάσιος από υπέροχη πάσα του Μπερνάρντ έκανε κακό κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία να εκτελέσει σε τετ-α-τετ. Μάλιστα ο Αργεντινός στο 32' σούταρε άουτ έξω από την περιοχή.

 
 
Στο 33' ο Κουρμπέλης κατάφερε να δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε έξι λεπτά, πηγαίνοντας με τις τάπες στον αντίπαλο σε μία φάση στο κέντρο του γηπέδου και ενώ θα έπρεπε να είναι προσεκτικός. Η ενέργεια του Έλληνα μέσου άφησε με παίκτη λιγότερο τον Παναθηναϊκό, οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης(64%-36%) αλλά με εξαίρεση μια κεφαλιά του Άλβαρες στο 42' που πέρασε άουτ, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλη φάση.


«Κεραυνός» του Μπαρτόλο και «γκρέμισμα» του Παναθηναϊκού από τη κορυφή
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με τον Αστέρα να ελέγχει το ματς και τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα και απλά να περιμένει τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο. Οι αλλαγές άργησαν με τους Μαντσίνι και Ιωαννίδη να μπαίνουν στο 67'.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν ποιότητα στη τελική πάσα και συνδυασμούς στα τελευταία μέτρα αλλά κατάφεραν να σκοράρουν στο 80' χάρη σε μια σουτάρα του Μπαρτόλο. Μετά από κακό διώξιμο του Πούχατς, η μπάλα στρώθηκε στον Αργεντινό μέσο, ο οποίος με ένα φοβερό αριστερό «κεραυνό» δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπρινιόλι και έγραψε το 1-0!

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, στο 82' του σουτ του Κλεϊνχέισλερ πέρασε άουτ και στο 87' το «τριφύλλι» έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Ιωαννίδης από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε πάνω στον Παπαδόπουλο που έδιωξε σωτήρια και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

 
Ο Αστέρας Τρίπολης κράτησε το υπέρ του 1-0 μέχρι το τέλος, πήρε μια σπουδαία νίκη και «γκρέμισε» τους «πράσινους» από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

MAN OF THE MATCH: Ζουλιάν Μπαρτόλο. Από το δικό του αριστερό πόδι κρίθηκε η αποψινή αναμέτρηση σε ένα παιχνίδι που ο Αστέρας δεν είχε ευκαιρίες. Εκείνος εκμεταλλεύθηκε ένα στρώσιμο της μπάλας από τον αέρα και με φοβερή εκτέλεση χάρισε το «τρίποντο» στους Αρκάδες.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πέπε Καστάνο. Πολύ καλό παιχνίδι από τον έμπειρο στόπερ που είχε καίριες επεμβάσεις, με αποκορύφωμα εκείνο το κόψιμο στον Παλάσιος στο 32'.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δημήτρης Κουρμπέλης. Άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο από το 33' δεχόμενες δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε έξι λεπτά. Μαρκάρισμα χωρίς καμία λογική που έφερε την αποβολή του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Φώτης Ιωαννίδης είχε μια τεράστια ευκαιρία στο 87' για να σώσει έστω τον βαθμό από τον Παναθηναϊκό αλλά σούταρε πάνω στον Παπαδόπουλο και πέταξε στα σκουπίδια μια τεράστια ευκαιρία για το 1-1.

 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι Τζήλος σωστά απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Κουρμπέλη στο 33'. Κατά τα άλλα είχε μια καλή διαιτησία απόψε στη Τρίπολη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα λάθος απόψε στη Τρίπολη, με αποκορύφωμα την αποβολή του Κουρμπέλη, ο Αστέρας πήρε την νίκη με την γκολάρα του Μπαρτόλο και έριξε το «τριφύλλι» από την κορυφή που πλέον βρίσκεται στο -2 από την ΑΕΚ.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Καρμόνα, Κάστανο, Ατιένθα, Ιγκλέσιας, Σανταφέ(72' Μπαρτόλο), Σίτο, Γκαρντάφκσι(55' Μπερτόλιο), Ρεγκίς(91' Aλάγκμπε), Μπαράλες.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Πούχατς, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρούμπεν, Τσέριν(74' Τσοκάι), Κουρμπέλης, Μπερνάρντ(67' Μαντσίνι), Παλάσιος(81' Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ(67' Ιωαννίδης).  in.gr