Ο Άρης ήταν απολαυστικός στο πρώτο ημίχρονο όπου ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις μιας νίκης που ήθελε απελπισμένα.

Η τριπλέτα των Ματέο Γκαρσία-Νταρίντα και Λούκας Ρουπ στον άξονα της μεσαίας γραμμής λειτούργησε υποδειγματικά με τους δύο τελευταίους να χρίζονται πρωταγωνιστές με γκολ και ασίστ. Οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν μάλιστα να είχαν ρίξει τους τίτλους τέλους από το πρώτο μέρος, τελικώς αυτό έγινε με την έναρξη των καθυστερήσεων του αγώνα χάρη στον Χουάν Ιτούρμπε ο οποίος σημείωσε το παρθενικό γκολ του στο φετινό Πρωτάθλημα. Σε ότι αφορά τον ΟΦΗ, δεν του βγήκε το παιχνίδι, περιορίστηκε στις προϋποθέσεις αλλά και στη χαμένη ευκαιρία του Μοσκέρα στο 62’.
 

Έτσι έπαιξαν…
Η χρησιμοποίηση του Λούκας Ρουπ στο αρχικό σχήμα στοιχειοθέτησε την έκπληξη του Τόλη Τερζή στην επιλογή του 4-1-4-1 όπου ο Πιτερ Ετέμπο ήταν «κόφτης» και ο Βλάντιμιρ Νταρίντα είχε δημιουργικό ρόλο δίπλα στον 32χρονο Γερμανό στον άξονα. Οι Λούις Πάλμα-Ματέο Γκαρσία και Αμπουμπακάρ Καμαρά σχημάτισαν την τριάδα στην επίθεση. Έκπληξη προκάλεσε η χρησιμοποίηση και του Μάρβιν Πίρσμαν στο αριστερό άκρο της άμυνας ενώ απόντος του Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Ενκουλού κατέγραψαν το παρθενικό κοινό παιχνίδι τους στην 11αδα.

Για τον ΟΦΗ, ο Βάλντας Νταμπράουσκας υποχρεώθηκε σε αλλαγές προσώπων, λόγω των απουσιών των Διαμαντή, Πασσαλίδη, όχι όμως και σχηματισμού. O Ο Λιθουανός διατήρησε το 3-5-2 με τους Βούρο, Γιαννούλη, Τοράρινσον να ήταν οι τρεις στόπερ. Μπαλογιάννης και Λάρσον ήταν οι full back με τους Μεγιάδο, Ντιουσέ και Μπάκιτς στην τριάδα των χαφ και τους Τοράλ, Ντίκο στην επίθεση.

Ο Άρης έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο
Κάτι λιγότερο από επτά αγωνιστικά λεπτά κράτησε η επιθετικότητα του ΟΦΗ στο γήπεδο γιατί η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ανήκε ολοκληρωτικά στον Άρη, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πλην ενός σουτ του Λάρσον (4’) από πλάγια θέση, οι γηπεδούχοι δεν είχαν να επιδείξουν το παραμικρό στο πρώτο μέρος πέραν των όποιων προϋποθέσεων υπήρξαν. Οι «κίτρινοι» πήραν τα ηνία του αγώνα και βασίστηκαν στην εξαιρετική εμφάνιση της τριάδας στον άξονα όπου ο Λούκας Ρουπ ήταν το… κερασάκι στην τούρτα με τη δημιουργία και τις κινήσεις του. Μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει στο 8ο ή 9ο λεπτό όπου ο τερματοφύλακας Μανδάς αντέδρασε εξαιρετικά στα σουτ του Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Ο Ρουπ έδωσε γκολ και ασίστ
Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, οι Θεσσαλονικείς είχαν εξαιρετικές εκτελέσεις των στατικών φάσεων (κυρίως με τον Ματέο Γκαρσία) και από εκτέλεση κόρνερ στο 10ο λεπτό βρήκαν το πρώτο τους γκολ με τον Λούκας Ρουπ (10’) έπειτα από «άγγιγμα» της μπάλας από τον Μάρβιν Πίρσμαν (0-1). Ο Άρης συνέχισε να δημιουργεί και θα μπορούσε να είχε συντομεύσει το διάστημα για το δεύτερο γκολ αλλά στο 19’ ο Μάρβιν Πίρσμαν θα μπορούσε να είχε εκτελέσει καλύτερα από το ύψος του πέναλτι καθώς σούταρε ανενόχλητος, ενώ στο 24’ στη «βολίδα» του Βλάντιμιρ Νταρίντα η μπάλα χτύπησε το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ.

Τελικώς, ο Άρης μετουσίωσε το εξαιρετικό πρώτο ημίωρο με δεύτερο γκολ σε μία φάση η οποία ξεκίνησε από ένα ακόμη κλέψιμο της μπάλας του Ετέμπο από τον Μπάκιτς (σ. σ. ο ΟΦΗ ζήτησε φάουλ αλλά η φάση ελέγχθηκε και στο VAR όπου επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρξε παράβαση), ο Ρουπ έγινε αποδέκτης της μπάλας και αφού «άδειασε» έναν αμυντικό του ΟΦΗ την έστρωσε στον Νταρίντα για το 0-2 (30’). Ο Άρης διατήρησε την επιθετικότητά του μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δίχως όμως να βρει τελική προσπάθεια. Αυτή έψαξε μάταια και ο ΟΦΗ από τη δεξιά πλευρά (σ. σ. ο Λούις Πάλμα δεν παρείχε την παραμικρή βοήθεια στον Πίρσμαν και ήταν η… παραφωνία του Άρη στο πρώτο μέρος) με τον Λάρσον. Κι έτσι το ημίχρονο έληξε με σκορ 0-2 για τους φιλοξενούμενους.

Τα άλλαξε όλα ο Νταμπράουσκας
Για τον ΟΦΗ δεν λειτούργησε τίποτε στο πρώτο ημίχρονο και οι συντριπτικές αλλαγές στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες. Για την ακρίβεια άλλαξε διάταξη πηγαίνοντας σε τετράδα στην άμυνα (4-2-3-1) κι έριξε στο παιχνίδι τους Λουίς Φελίπε, Τσιλιανίδη ψάχνοντας τρόπο επιστροφής της ομάδας του στο παιχνίδι. Ωστόσο, πριν καλά-καλά συμπληρώσει πεντάλεπτο συμμετοχής ο Λούις Φελίπε αντικαταστάθηκε αναγκαστικά λόγω τραυματισμού! Ο Άρης μπήκε υποτονικά στο γήπεδο, με τη διάθεση απλά να υπερασπιστεί το υπέρ του σκορ και στο 55’ είδε τον Τοράλ να εκτελεί από το ύψος της μεγάλης περιοχής δίχως παίκτη μπροστά του αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Χουλιάν Κουέστα.

Βλέποντας την ομάδα του νωχελική, ο Τόλης Τερζής προχώρησε σε παρεμβάσεις ενισχύοντας τη μεσοαμυντική γραμμή του με την είσοδο του Σέικ Ντουκουρέ αντί του Ρουπ αλλά και του Ιτούρμπε αντί του Λούις Πάλμα.

Κι όμως, ο Μοσκέρα το έχασε…
Ο Άρης συνέχισε να ήταν υποτονικός και να δίνει δικαιώματα στον ΟΦΗ. Αυτή η χαλάρωση φάνηκε στο 62’ όταν ο Ετέμπο ουσιαστικά τροφοδότησε τον Μοσκέρα αλλά ο Κολομβιανός πέταξε μια σπουδαία ευκαιρία στα σκουπίδια με την αστοχία του. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Αμπουμπακάρ Καμαρά δεν μετουσίωσε μια φανταστική ενέργειά του καθώς νικήθηκε ξανά από τον Μανδά για να ακολουθήσει η εκτέλεση φάουλ (73’) από τον Μαυριτανό όπου η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων. Ο 28χρονος επιθετικός δεν κατάφερε να κάνει το «άγγιγμα» της μπάλας που ήθελε στο 75’, δευτερόλεπτα μετά την απόκρουση του Μανδά σε σουτ του Νταρίντα.

Στο 79ο λεπτό ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πάτησε στο χορτάρι του γηπέδου στο οποίο είχε σκοράρει για τελευταία φορά πριν αποχωρήσει από το ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ έψαξε να βρει γκολ, στο 78’ η πορεία της μπάλας σε σουτ του Μπάκιτς ξεγέλασε το… γήπεδο καθώς οι φίλοι του ΟΦΗ πίστεψαν ότι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αλλά αυτή κατέληξε στην εξωτερική πλευρά τους καθώς πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα, ενώ στο 84’ το τελείωμα του Τοράλ ήταν απογοητευτικό.

Ο Ιτούρμπε έβαλε το κερασάκι
Ο Χουάν Ιτούρμπε πέτυχε το παρθενικό γκολ του στο φετινό Πρωτάθλημα με την έναρξη των καθυστερήσεων του αγώνα. Ο Παραγουανός έκλεψε την μπάλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής και μετά από κούρσα σχεδόν 50 μέτρων πλάσαρε και τον Μανδά γράφοντας το 0-3 για τον Άρη.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Οντουμπάτζο (Άρης)

Ο MVP: Στην παρθενική παρουσία του στην 11αδα του Άρη ο Λούκας Ρουπ σκόραρε, έδωσε και μια ασίστ αλλά και δημιουργία στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του.

Στο ύψος του: Νταρίντα και Ματέο Γκαρσία έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι, ο πρώτος σκόραρε κιόλας.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Άρης ήταν κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή στο πρώτο ημίχρονο ενώ η αμυντική τριάδα που αγωνίστηκε για τον ΟΦΗ ήταν συνεχώς ένα «κλίκ» πιο πίσω.

Η «γκάφα»: Δύο «γκάφες» έκανε ο Ετέμπο. Στο 6ο λεπτό έδωσε την μπάλα στον Μπάκιτς και στο 62’ στον Μοσκέρα. Ο Άρης δεν πλήρωσε καμία από τις δύο.

Το «στραγάλι»: Ο Καραντώνης ήλεγξε με ευκολία το παιχνίδι καθώς δεν είχε δύσκολη φάση. Ο ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκε για φάουλ του Ετέμπο στον Μπάκιτς στο ξεκίνημα της φάσης του δεύτερου τέρματος του Άρη αλλά η φάση ελέγχθηκε και από το VAR όπου επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρξε παρέμβαση.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης ήταν συντριπτικά ανώτερος του ΟΦΗ και το πρώτο ημίχρονό του ήταν το φετινό πιο παραγωγικό του σε εκτός έδρας παιχνίδι. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε προηγηθεί με μεγαλύτερο σκορ από το 0-2. Ήταν χαλαρός στο πρώτο 25λεπτο του δεύτερου μέρους, ο ΟΦΗ δεν αξιοποίησε 1-2 δικές του φάσεις κι εκεί τελείωσαν όλα. Ο Χουάν Ιτούρμπε έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με το γκολ του στις καθυστερήσεις.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδράς, Λάρσον (72’ Μπιφούμα), Γιαννούλης (82’ Γιοχού), Βούρος, Τοράρινσον, Μπαλογιάννης (46’ Τσιλιανίδης), Μεγιάδο, Ντιουσέ (46’ Λούις Φελίπε, 50’ Μουσχέρα), Μπάκιτς, Τοράλ, Ντίκο


ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ενκουλού, Πίρσμαν, Ετέμπο, Νταρίντα (79’ Χριστοδουλόπουλος), Ρουπ (60’ Ντουκουρέ), Ματέο Γκαρσία (79’ Εμπακατά), Λούις Πάλμα (60’ Ιτούρμπε), Καμαρά.

protothema.gr