Πολύτιμο τρίποντο με ουσιαστικό κέρδος την ελπίδα εν όψει play-out μπόρεσε να πάρει ο Λεβαδειακός, ο οποίος επικράτησε, χάρη στο αυτογκόλ του Διαμαντή και το τέρμα του Νίκα, με 2-0 του ΟΦΗ εντός έδρας και βρίσκεται στη 13η θέση της βαθμολογίας σε ισοβαθμία με τη Λαμία.



Έτσι ξεκίνησαν Πετράκης και Νταμπράουσκας

Για πρώτη φορά τριάδα στην άμυνα επέλεξε ο Γιάννης Πετράκης. Ο Γκροφ βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ και οι Παζ, Τσάπρας και Βινίσιους από αριστερά προς τα δεξιά στα στόπερ. Αντίστοιχα Παναγιώτου και Λιάγκας στις πλευρές, ενώ Χάμοντ, Νίκας και Μεχία ήταν οι τρεις του άξονα. Στην κορυφή της επίθεσης οι Γιαννιώτας και Σαχπεκίδης.

Τριάδα στα στόπερ επέλεξε και ο Βάλντας Νταμπράουσκας. Ο Μανδάς υπερασπίστηκε την κρητική εστία, ενώ οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Διαμαντής, Πασαλίδης και Θοράρινσον. Στις πλευρές, οι Λάρσον και Μπιφουμά, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ενώ στον άξονα βρέθηκαν οι Ντιουσέ, Μπάκιτς και Τοράλ. Ντίκο και Μοσκέρα οι δύο της επίθεσης.

Κυρίαρχοι Βοιωτοί και προβάδισμα δύο τερμάτων

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο οι γηπεδούχοι πάτησαν το «γκάζι» και έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, εκμεταλλευόμενοι το αποτελεσματικό τους πρεσάρισμα. Στο 21' μάλιστα, δύο λεπτά μετά την αναγκαστική αλλαγή του Τοράλ για τον ΟΦΗ, μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Λιάγκας έκλεψε την μπάλα από τον Μοσκέρα και ο Τσάπρας σέντραρε δυνατά από τα δεξιά, με τον Διαμαντή να μην αντιδρά σωστά και να στέλνει με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι Κρητικοί επιχείρησαν να βρουν την αντίδρασή τους, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Γκροφ. Στο 27ο λεπτό ο Λεβαδειακός «χτύπησε» ξανά με πολύ παρόμοιο τρόπο. Ο Διαμαντής έκανε λάθος πάσα και ο Παναγιώτου τροφοδότησε άμεσα τον Γιαννιώτα στην αριστερή πλευρά. Εκείνος γέμισε και ο Νίκας μπαίνοντας δυνατά στη φάση εκμεταλλεύτηκε την κόντρα για να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Μια... ανάσα από το 3-0

Η καλή εικόνα των Βοιωτών συνεχίστηκε και λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου «άγγιξαν» το 3-0. Στο 39' ο Σαχπεκίδης ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και «σέρβιρε» στον Γιαννιώτα, στο εντός περιοχής τελείωμα του οποίου είπε «όχι» ο Μανδάς. Ο Έλληνας γκολκίπερ αντέδρασε σωστά και ένα λεπτό μετά, όταν μετά από «καραμπόλα» στην περιοχή του η μπάλα λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα του από το κεφάλι του Πασαλίδη, με τον Λάρσον να βάζει το «μπλοκ» στον Νίκα στην επαναφορά.

Άλλαξε διάταξη, παρέμεινε ακίνδυνος
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Νταμπράουσκας «γύρισε» σε τετράδα στην άμυνα , με τους Λάρσον, Διαμαντή, Πασαλίδη. Ο Μπιφουμά πήγε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Μοσκέρα στο δεξί. Οι Κρητικοί, με τον Λεβαδειακό να τους έχει αφήσει περισσότερο την μπάλα, δυσκολεύονταν να φτάσουν σε καλές τελικές ενέργειες, όμως στο 63ο λεπτό απείλησαν με το μακρινό πλασέ του Μπάκιτς, το οποίο σταμάτησε ο Γκροφ.

Ξανά κοντά στο τρίτο γκολ και νίκη ψυχολογίας
Οι γηπεδούχοι βέβαια, τέσσερα λεπτά αργότερα «φλέρταραν» ξανά με το 3-0. Ο Γιαννιώτας τροφοδότησε με πολύ ωραία πάσα τον Νίκα, αυτός έφυγε στο τετ α τετ αλλά ο Μανδάς ήταν και πάλι εκεί για τον σταματήσει. Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να «προβληματίσει» τον Γκροφ, να βρει έναν τρόπο να μπει ξανά στο παιχνίδι, με τους Βοιωτούς να υπερασπίζονται με επιτυχία το προβάδισμά τους και να φτάνουν στην πολύτιμη νίκη-βάλσαμο εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Λίγο πριν το τέλος μάλιστα, ο Γερεμέγεφ έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Μανδάς σταμάτησε το τελείωμά του μέσα από την περιοχή.

Λεβαδειακός: Γκροφ, Παζ, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου, Χάμοντ, Μεχία (66' Μπελμόντ), Νίκας (80' Δούμτσιος), Γιαννιώτας (72' Γερεμέγεφ), Σαχπεκίδης (80' Σκφάρκα)

ΟΦΗ: Μανδάς, Διαμαντής, Πασαλίδης, Θοράρινσον, Λάρσον Μπιφουμά (57' Τσιλιανίδης), Ντιουσέ, Μπάκιτς, Τοράλ, Μοσκέρα (57' Γκρόνινγκ), Ντίκο (80' Ντζου)

Πηγή:www.gazzetta.gr