Σε κρίσιμη στροφή το πρωτάθλημα της Super League με την 5η αγωνιστική των playoffs να περιλαμβάνουν δύο καθοριστικής σημασίας ντέρμπι (Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός).

Μοιάζει αυτονόητο λοιπόν ότι η ΕΠΟ και η ΚΕΔ θα πρέπει να φροντίσουν ώστε τα σπουδαία αυτά ματς να διεξαχθούν στις καλύτερες δυνατές συνθήκες σε ότι αφορά στη διαιτησία. Αυτονόητο πως θα τα σφυρίξουν διαιτητές της κατηγορίας Elite της UEFA.


Με δεδομένο όμως ότι στα μέρη μας τα αυτονόητα δεν είναι… αυτονόητα; Ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανέλαβε δράση. Πριν από λίγο έστειλε επιστολή στην Ομοσπονδία (και στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας) υπενθυμίζοντας την ευθύνη και την υποχρέωση που έχουν: «να σεβαστείτε και το Πρωτάθλημα και τις διαγωνιζόμενες ομάδες εξασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την τέλεση των αγώνων» αναφέρει συγκεκριμένα, ζητώντας διαιτητές της κορυφαίας κατηγορίας.

Αναλυτικά η επιστολή του πρόεδρου της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Κύριοι,


Την προσεχή Κυριακή 23.04.2023 διεξάγονται στα πλαίσια της 5ης Αγωνιστικής των play off της Superleague 1 οι αγώνες ΠΑΟΚ – ΠΑΟ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε πόσο μεγάλη είναι η βαθμολογική σημασία και η κρισιμότητα των αγώνων αυτών.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε με την αρωγή και τη συνδρομή της UEFA να προβείτε στον ορισμό αλλοδαπών Διαιτητών από την Elite κατηγορία Διαιτητών της UEFA προκειμένου να διευθύνουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Σας επισημαίνουμε ότι έχετε υποχρέωση – από τη θέση που κατέχει ο καθένας εξ υμών – να σεβαστείτε και το Πρωτάθλημα και τις διαγωνιζόμενες ομάδες εξασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την τέλεση των αγώνων». in.gr