Δεν λέει να γλιτώσει η ΑΕΚ από τις παρενέργειες της βαριάς ίωσης που έχει εγκατασταθεί στα αποδυτήρια της.

Και αν την Κυριακή μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε ανοιχτά για οκτώ διαφορετικά κρούσματα («Οκτώ από τους παίκτες μας δεν ήταν πολύ καλά, δεν μπόρεσαν να κάνουν προπονήσεις. άλλος είχε πόνους στην κοιλιά, άλλος πυρετό») που ταλαιπωρήθηκαν σοβαρά;

Σημερινές πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα έχει πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Ότι ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που έπεσαν θύματα αυτής της διασποράς είναι πλέον διψήφιος, με ότι αυτό συνεπάγεται λίγες ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Κάποιοι μάλιστα με βάση τη συμπτωματολογία αλλά και την «επιμονή» αυτής της ίωσης, σκέφτονται και την περίπτωση ενός ανθεκτικού ιού όπως ο Covid.

Μια ίωση που έχει «χτυπήσει» την Ενωση από την προηγούμενη εβδομάδα και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον Αργεντινό προπονητή, που βλέπει την ομάδα του να είναι «λαβωμένη» στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

«Οκτώ από τους παίκτες μας δεν ήταν πολύ καλά, δεν μπόρεσαν να κάνουν προπονήσεις. άλλος είχε πόνους στην κοιλιά, άλλος πυρετό αλλά έδωσαν τα πάντα. Τους έχω ζητήσει να ταυτιστούν με την ιστορία που έχει η ομάδα, το ίδιο προσπαθώ να κάνω κι εγώ. Και μπόρεσα και το ένιωσα και εδώ, όπως και σε άλλα παιχνίδια. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό», είχε δηλώσει ο Ματίας Αλμέιδα μετά το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό οι Πινέδα, Σιμάνσκι, Άμραμπατ και Μάνταλος δεν ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ, λόγω της ίωσης, αφού δεν ήταν σε θέση να βγάλουν 90άλεπτο. Εκτός από τους τέσσερις που προαναφέραμε, υπήρχαν άλλοι τέσσερις παίκτες που είχαν επίσης ίωση, όπως αποκάλυψε ο Ματίας Αλμέιδα.

Μάλιστα, προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι τόσο ο Αργεντινός τεχνικός όσο και πολλοί από τους παίκτες της ΑΕΚ κυκλοφορούσαν με μάσκες προστασίας για την ίωση. Μια ίωση που φαίνεται πως ταλαιπωρεί ακόμα την ΑΕΚ και μένει να φανεί ποιοι θα είναι σε θέση να αγωνιστούν στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό… in.gr