Ο Ιωνικός δεν νίκησε αλλά παρόλα αυτά έμεινε... ζωντανός στη μάχη της παραμονής με το 2-2 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ένα 2-2 που βέβαια τον αναγκάζει να τα παίξει όλα για όλα για τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική των play-Outs εάν θέλει να σωθεί. Δύο φορές ήταν που προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι για να ισοφαρίσει μετά ο ΟΦΗ που έπαιζε με 10 από το 52' με την αποβολή του Πασαλίδη. ΟΦΗ - Ιωνικός: Πως ξεκίνησαν οι 2 ομάδες
 
 
Η διάταξη του γηπεδούχου ΟΦΗ είχε την εξής προσέγγιση: Μανδάς κάτω από τα δοκάρια, άμυνα με Βούρο, Πασαλίδη και Γιαννούλη, κέντρο με Θοράρινσον, Ντιουσέ, Περέα και Λάρσον και Μπάκιτς πίσω από τους Φελίπε και Ντίκο.

 
Για τον Ιωνικό κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Χουτεσιώτης, η άμυνα με Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Σόουζα, πεντάδα στον άξονα με άκρα με Βαλεριάνο και Μύγα και εσωτερικά Φαντινγκά, Κάνιας και Σάκιτς και μπροστά τυς Μάντζη και Μασάς.

Το 0-1 ο Μασάς με το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα, γκολάρα ο Μπάκιτς για το 1-1
Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα αλλά ο Ιωνικός σκόραρε πρώτος. Στο 7' ο Χουτεσιώτης είχε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Μπάκιτς, στο 10' ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι από φάουλ και στο 13' βρήκαν δίχτυα οι φιλοξενούμενοι.

 
Ο Κάνιας έκανε βαθιά μπαλιά στον Μύγα με τον Θοράρινσον να έχει βρει τη μπάλα αλλά να μην τη διώχνει, τον Μύγα να γυρίζει τη μπάλα στον Μασάς και εκείνος να σκοράρει από κοντά το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα. Ήρθε λοιπόν το 0-1.

Ακολούθησαν μετά αρκετές καλές φάσεις και από τις 2 πλευρές με πολύ χαρακτηριστικές ορισμένες όπως το χαμένο τετ α τετ του Μασάς στο 27'. Στο 45' ο ΟΦΗ με ένα φοβερό γκολ του Μπάκιτς, που είναι από τα γκολ της χρονιάς, από εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1 για να πάμε με αυτό το σκορ στο τέλος του α' μέρους.
 
Αποβολή ο ΟΦΗ, έβγαλε και το 1-2 ο Ιωνικός αλλά οι Κρητικοί ισοφάρισαν πάλι
Σε ένα σκληρό και άσχημο μαρκάρισμα χαμηλά του Πασαλίδη στον Φαντινγκά στο 52' η... ποινή ήταν κόκκινη και αποβολή για τον παίκτη του ΟΦΗ. Στη συνέχεια ο Ιωνικός αύξησε την πιεσή του και βρήκε και το 2ο γκολ από τον Μασάς ξανά.

Στο 65' πρώτη μπαλιά ο Φαντινγκά και 2η ο Μάντζης για να σκοράρει ξανά από κοντά ο Μασάς για το 1-2. Ο Μάντζης μάλιστα είχε κοντά του τον Γιαννούλη που τον έχασε.

Ο ΟΦΗ όμως στη συνέχεια αν και έμεινε με 10 παίκτες και προσπάθησε και απείλησε αλλά και σκόραρε. Στο 81' ο Μπιφουμά... άδειασε τον Μύγα και έβγαλε... συστημένη μπαλιά για το κεφάλι του Ντίκο και για να γίνει έτσι το 2-2. Ακολούθως υπήρξε ένταση κοντά στον πάγκο του Ιωνικού ενώ αγωνιστικά στα τελευταία λεπτά ο Ιωνικός είχε τουλάχιστον 3 καλές φάσεις με τον ΟΦΗ να έχει το χαμένο τετ α τετ του Μπιφουμά.

MVP: Ο Μασάς. Ναι ο Ιωνικός δεν νίκησε αλλά εκείνος έβαλε τα μοναδικά 2 γκολ της ομάδας του στο παιχνίδι, κάνοντας πολύ μεγάλη προσπάθεια.

 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Για τον ΟΦΗ ο Μπάκιτς ήταν μέσα σε φάσεις και έχει βάλει γκολάρα. Διακριθέντες και οι Μπιφουμά και Ντίκο. Στον Ιωνικό θετικό πρόσημο είχαν και οι Μάντζης και Φαντινγκά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Πασαλίδης. Μόνο και και μόνο για την αποβολή του λίγο μετά το 50'.

 
Η ΓΚΑΦΑ: Δύο γκολ ο Ιωνικός και δύο γκάφες ο ΟΦΗ. Στη μία ο Θοράρινσον που δεν μπορεί να διώξει και στην άλλη ο Γιαννούλης που χάνει τον Μάντζη που κάνει την ασίστ στο 2ο γκολ του Μασάς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Είχε ορισμένα λάθη η διαιτησία του Γκορτσίλα κυρίως σε επίπεδο φάουλ και καρτών. Σωστή η αποβολή του Πασαλίδη και έγινε VAR Check στο 1-2 του Ιωνικού.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Και ο ΟΦΗ αλλά και ο Ιωνικός είχαν φάσεις για γκολ. Αρκετά ισορροπημένο το παιχνίδι όσο ήταν 11 VS 11, με τους Νικαιώτες πάντως να αδυνατούν να πάρουν τη νίκη όταν έμεινε με 10 ο ΟΦΗ. Εκεί δεν τα κατάφεραν.

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Γιαννούλης (75' Διαμαντής), Πασαλίδης, Περέα, Ντιουσέ, Μπάκιτς, Φελίπε (75' Μπιφουμά) και Ντίκο (90+ Μοσκέρα).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαλεριάνος, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (84' Μάνος), Κάνιας, Σάκιτς (85' Ελευθεριάδης), Φαντινγκά (71' Γούλερι), Μασάς και Μάντζης.

Πηγή: www.gazzetta.gr