Ο Δικέφαλος του Βορρά εκμεταλλεύτηκε το black out του Ολυμπιακού και επικράτησε στο Καραϊσκάκη με 4-2 – Δύο γκολ ο Τόμας, από ένα οι Ζίβκοβιτς και Οζντόεφ – Φορτούνης και Μασούρας τα γκολ των Πειραιωτών.

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Δικέφαλο του Βορρά να επικρατεί του Ολυμπιακού με 4-2, για την 10η αγωνιστική της Super League. Οι Ασπρόμαυροι εκμεταλλεύτηκαν το black out των Πειραιωτών και έφυγαν με το διπλό από το φαληρικό γήπεδο.

Ο Ζίβκοβιτς άνοιξε το σκορ στο 38’ και στο δεύτερο ημίχρονο από το 56’ έως το 78’ ο ΠΑΟΚ πέτυχε αλλά τρία γκολ. Στο 56’ με πέναλτι του Τόμας, με τον Ισπανό επιθετικό στο 65’ να κάνει το 3-0. Στο 78’ ο Οζντόεφ, μετά το τακουνάκι-πάσα του Κωνσταντέλια έκανε το 4-0.

Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ με τους Φορτούνη (86’) και Μασούρα (90+8’), με τους Ερυθρόλευκους να μειώνουν σε 4-2, που ήταν και το τελικό σκορ. Μετά το αποψινό αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός έμεινε στους 21 πόντους, ενώ ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στους 20.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Πορόζο, Ρέτσο και Κίνι στην τετράδα της άμυνας. Οι Εσε, Καμαρά και Αλεξανδρόπουλος ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Φορτούνη και Ποντένσε στα δύο άκρα και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Κοτάρσκι στο τέρμα και τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη και Μπάμπα στην άμυνα. Οι Μεϊτέ και Οζντόεφ ήταν στα χαφ, με τους Τάισον, Μουργκ και Ζίβκοβιτς πίσω από τον Τόμας.

Μεγάλη ευκαιρία με Ποντένσε

Το πρώτο 10άλεπτο στο φαληρικό γήπεδο κύλησε χωρίς κάποια σημαντική φάση, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη.

Στο 12’ ο Κώστας Φορτούνης βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Κοτάρσκι ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ροντινέι, ο οποίος είχε προωθηθεί από τη δεξιά πλευρά, γύρισε στον Αλεξανδρόπουλο, αυτός σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 23’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με τον Ποντένσε, αλλά ο Κοτάρσκι του είπε «όχι». Ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αμυντικών του Δικεφάλου του Βορρά και σούταρε μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε εξ επαφής και κράτησε το μηδέν. Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Κουλιεράκη, αλλά το σουτ που έκανε ο νεαρός αμυντικός έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Στο 30’ ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» στην κόντρα και απείλησε με τον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος έκανε το φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 36’ με τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος ελίχθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή και σούταρε, αλλά η προσπάθειά του δεν είχε δύναμη και ο Κοτάρσκι μπλόκαρε.

Δύο λεπτά αργότερα ο Δικέφαλος προηγήθηκε με γκολ του Ζίβκοβιτς. Ο Μπάμπα έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ζίβκοβιτς σούταρε με το αριστερό, ο Πασχαλάκης προσπάθησε να αποκρούσει, αλλά δεν τα κατάφερε, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 0-1.

Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Κοτάρσκι απομάκρυνε το επικίνδυνο γύρισμα του Φορτούνη στο 45+1’.

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Γιώργο Μασούρα να παίρνει τη θέση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου. Στο 48’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Φορτούνη. Ο Καμαρά πίεσε τον Μεϊτέ και έκλεψε, ο Φορτούνης σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Black out του Ολυμπιακού, θρίαμβος του ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός πίεζε, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έβαλε γκολ. Στο 54’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου σε μαρκάρισμα του Πορόζο στον Τόμας και Ισπανός από την άσπρη βούλα έκανε το 2-0 για την ομάδα του. Στο 65’ ο Μαρτίνεθ έριξε στο παιχνίδι τον Σολμπάκεν αντί του Κίνι, αλλά ο ΠΑΟΚ στο 65’ έκανε το 3-0 με τον Τόμας, μετά την ασίστ του Μουργκ. Ο Μουργκ έκανε το γύρισμα και ο Τόμας από κοντά νίκησε τον Πασχαλάκη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ποντένσε δοκίμασε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, όπως και το σουτ του Ζίβκοβιτς στο 70’. Στο 73’ είχαμε δύο ακόμα αλλαγές από τον Μαρτίνεθ, με τους Σκάρπα και Γιόβετιτς αντί των Ελ Κααμπί και Ποντένσε, ενώ ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Κωνσταντέλια αντί του Τάισον.

Μείωσαν Φορτούνης και Μασούρας

Στο 78’ ο Κωνσταντέλιας απέφυγε τον Πασχαλάκη, έδωσε στον Οζντόεφ και αυτός από κοντά έκανε το 4-0. Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να μειώσει σε 4-1 με τον Φορτούνη στο 86’, μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας στα καρέ του Δικεφάλου.

Στα τελευταία λεπτά οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να πετύχουν και άλλο γκολ, με τον Μασούρα στο 90+8’ να μειώνει με κεφαλιά σε 4-2, με τη σέντρα του Φορτούνη. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη στο φαληρικό γήπεδο…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Πορόσο, Κίνι, Μ. Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46΄ Μασούρας), Έσε (82΄ Καρβάλιο), Φορτούνης, Ποντένσε (74΄ Σκάρπα), Ελ Κααμπί (74΄ Γιόβετιτς)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπαμπά, Οζντόεφ (83΄ Σβαμπ), Μεϊτέ (90΄ Τσιγγάρας), Ζίβκοβιτς (89΄ Τζίμας), Μουργκ, Τάισον (73΄ Κωνσταντέλιας), Τόμας (82΄ Ντεσπόντοφ)

in.gr