Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10:00 θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (IFPMA), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η στήριξη της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα αποτελεί κεντρική μας προτεραιότητα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τον αγροτικό γαλακτοκομικό συνεταιρισμό Καλαβρύτων, ο οποίος λειτουργεί εδώ και 52 χρόνια και παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα. Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στη μονάδα παραγωγής φέτας του συνεταιρισμού από τον πρόεδρό του, Παύλο Σατολιά.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του συνεταιρισμού, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

«Είναι το μοντέλο της συνεργατικής παραγωγής το οποίο θέλουμε να το κάνουμε κανόνα και όχι εξαίρεση συνολικά στον πρωτογενή κλάδο της χώρας και όπως έχουμε συζητήσει πολλές φορές με τον υπουργό, θέλω να δώσουμε περισσότερα κίνητρα για να ενθαρρύνουμε τα υγιή συνεργατικά σχήματα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Ο δικός μας σκοπός είναι τα προϊόντα μας να μπορούν να παίρνουν τις τιμές που τους αξίζουν και για να γίνει αυτό πρέπει, πρώτα και πάνω απ΄ όλα, να προστατεύεται η ποιότητά τους και να προστατεύουμε την αγορά και τους καταναλωτές από οποιοδήποτε φαινόμενο αθέμιτου ανταγωνισμού. Έχουμε ήδη κάνει πολλά σε αυτήν την κατεύθυνση. Με τα καινούργια νομοσχέδια θα κάνουμε ακόμα περισσότερα» πρόσθεσε.

Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο κόστος παραγωγής λέγοντας «Έχουμε κάνει μία σημαντική παρέμβαση σχετικά με το αγροτικό ρεύμα. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα επαναϋπολογίσουμε την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο το 2025, ακούγοντας τις δικές σας προτάσεις, ώστε οι πραγματικοί ωφελημένοι να είναι οι πραγματικοί παραγωγοί. Αυτό είναι το ποσό το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά τα χρήματα αυτά πρέπει να πάνε σε αυτούς οι οποίοι πραγματικά παράγουν».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ