Συναυλία με τον λαϊκό καλλιτέχνη Γιώργο Ξυλούρη πραγματοποιείται απόψε στην πλατεία Ματάλων, στα Μάταλα του δήμου Φαιστού. Η Συναυλία ξεκινά στις 9 το βράδυ, η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Ο  νεαρός και ταλαντούχος τραγουδιστής Γιώργος Ξυλούρης με ένα σύγχρονο λαϊκό πρόγραμμα αναμένεται να ταξιδέψει αλλά και να ξεσηκώσει τους θεατές σε μια άκρως διαδραστική  μουσική εμπειρία. 

 

Μουσική εκδήλωση στους Αποστόλους Πεδιάδος

με την Τερέζα Κρητικού

 

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 21.00 στους Αποστόλους Πεδιάδος (θεατράκι) η Τερέζα Κρητικού σε μια μοναδική συναυλία, θα σας αιχμαλωτίσει με την υπέροχη φωνή της και τα έντονα συναισθήματα που πηγάζουν μέσα από τα τραγούδια και τις ερμηνείες της! 

Σε μια εκδήλωση με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και ελεύθερη είσοδο.

Μουσική επιμέλεια και πλήκτρα Κώστας Παπαδάκης.

Στο τραγούδι Τερέζα Κρητικού & Νίκος Λιάπης

Στο μπουζούκι ο Μιχάλης Νηστικάκης

Στους Αποστόλους Πεδιάδος (θεατράκι) την Τετάρτη 17 Αυγούστου Ώρα προσέλευσης 20.00 . Ώρα έναρξης 21.00

 

Παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια με το THIRATHEN VOCAL GROUP  στο Πετροκεφάλι και στο Βραχόκηπο Χερσονήσου

 

Το THIRATHEN VOCAL GROUP  με την διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάζει ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι με παραδοσιακά τραγούδια στο σήμερα από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. 

Στις 24 Αυγούστου στο ανοικτό θέατρο Πετροκεφαλίου στις 9.00 μμ και στις 25 Αυγούστου στον Βραχόκηπο Δήμου Χερσονήσου στις 9.00 μμ 

Το σύνολο ιδρύθηκε πριν από 4 χρόνια και τελεί υπό την αιγίδα και εποπτεία του Μουσείου Θύραθεν.

Πρόκειται για ένα πολυφωνικό φωνητικό σύνολο που απαρτίζεται στην πλειονότητα των μελών του από καταξιωμένες επαγγελματίες μουσικούς και χορωδούς με πολυετή χορωδιακή εμπειρία. 

Το ρεπερτόριο που καλύπτει περιλαμβάνει παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, εναρμονισμένα για τρίφωνη ή τετράφωνη χορωδία, καθώς και πολυφωνικά παραδοσιακά τραγούδια από τη μουσική βαλκανική παράδοση. Το THIRATHEN VOCAL GROUP παρουσιάζει το ρεπερτόριό του χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων (a capella), αναδεικνύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την ποικιλία και ευρύτητα τόσο της ανθρώπινης φωνής όσο και της μουσικής μας πολυφωνικής παράδοσης.

Το σύνολο έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων με διάφορες παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, όπως τα Υακίνθεια και το φεστιβάλ χορωδιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Εύα Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη, Εύα Θανάση

Χορωδιακή προσαρμογή: Ειρήνη Θεοφάνους

Μέλη φωνητικού συνόλου: Βασιλάκη Μαριλένα, Δημάκη Εύα, Θανάση Εύα, Θεοφάνους Ειρήνη, Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη Εύα, Λιάσκου Σοφία, Πλαΐτη Γεωργία, Σταματάκη Μαρία