Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού

 

Εγκρίθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων η ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή προς τον Δήμο Ηρακλείου, ύψους 26.987.420,40 ευρώ, όπως ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό ο Πρόεδρος του Τ.Π.&Δ. Δημήτρης Σταμάτης.

 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων Δημήτρη Σταμάτη καθώς και τα στελέχη του Τ.Π.&Δ. για την υποστήριξη, συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Αγριμανάκη, την Γενική Γραμματέα Μαρία Σκραφνάκη, τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας όπως και των άλλων Υπηρεσιών του Δήμου που συνέβαλαν στην επιτυχία και σε δήλωσή του τόνισε: «Χθες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου ενέκρινε την χορήγηση δανείου στον Δήμο Ηρακλείου όπως είχαμε ζητήσει με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Κατόπιν αυτού και έχοντας λάβει την απαιτούμενη επίσημη ενημέρωση σήμερα προχωρούμε στην σύγκληση της Δημοτικής Επιτροπής άμεσα, την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου η Δημοτική Επιτροπή να εισηγηθεί πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο την αποδοχή των όρων του δανείου. Και με αυτό πλέον το δεδομένο, θα έχουμε ένα ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ο οποίος θα πρέπει να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Προχωράμε χωρίς καμία καθυστέρηση με πάρα πολύ εντατικούς ρυθμούς, το έχουμε κάνει σε όλο αυτό το διάστημα. Έτσι το αργότερο τις πρώτες μέρες του Απριλίου ο Δήμος να έχει ένα εγκεκριμένο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Είμαστε μέσα στους στόχους μας. Δεν υπάρχει κανένα πισωγύρισμα σε όσα έχουμε σχεδιάσει. Ο σχεδιασμός μας πραγματοποιείται και προχωράμε μπροστά.».