Διαδοχικές συσκέψεις με αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες 

 

Μετά τα Χανιά και την Γαύδο ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης πραγματοποιεί σήμερα σειρά συσκέψεων και επαφών με τοπικούς αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται στη διαχείριση του μεταναστευτικού στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη. Όλες οι συναντήσεις διεξάγονται στην Περιφέρεια Κρήτης. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκηςκαλωσόρισε το πρωί της Τρίτης τον Υπουργό Μετανάστευσης, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ενόψει και τις θερινής περιόδου μακριά από λογικές λαϊκισμού. 

«Θεωρώ ότι με τις συζητήσεις που θα γίνουν σίγουρα και με την καθοδήγηση και τις δικές σας προτάσεις θα βρούμε την καλύτερη λύση ενόψει της τουριστικής περιόδου που ξεκινά για να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα. Πρέπει να υπάρχει συλλογική προσπάθεια και όχι λαϊκισμός. Από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης προσπαθούμε να συμβάλουμε θετικά στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος. Έχουμε αρκετά, αλλά πάντα με τη συνεργασία και τη συνέργεια και διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία - γιατί πρέπει να διεκδικούμε πάντα από την κεντρική εξουσία - να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για το νησί μας», επεσήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης. 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μετανάστευσης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο και το ρόλο της Περιφέρειας Κρήτης στο νησί. Απευθυνόμενος προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κι αφού αναφέρθηκε στη σημασία των συσκέψεων εργασίας, σημείωσε: «Έχουμε σήμερα μια σειρά από πολύ σημαντικές συζητήσεις. Το κρίσιμο, το επίδικο είναι η καλύτερη δυνατή συνεργασία και νομίζω με την δική σας ηγεσία αυτό μπορούμε να το εγγυηθούμε. Η Κρήτη δεν είναι μόνη, η Κρήτη έχει δίπλα της όλη την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες αρρυθμίες σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και κατάσταση την οποία ζούμε. Υπάρχουν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις; Υπάρχουν τα συστήματα, έχουμε την εμπειρία του παρελθόντος, διδαχθήκαμε από τα λάθη του παρελθόντος. Η Κρήτη είναι η βιτρίνα μας, είναι η μεγάλη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού και είναι η πιο δυναμική και εξωστρεφής περιφέρεια της χώρας. Αυτό λένε τα στοιχεία είτε στον πολύ δυναμικό πρωτογενή τομέα, είτε στον τριτογενή στις υπηρεσίες, τον τουρισμό και κατά συνέπεια πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το εύρυθμο και την ευταξία, πάντοτε με προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των πολιτών. Νομίζω ότι θα πάμε καλά. Προφανώς υπάρχουν προκλήσεις.  Εδώ είμαστε όμως για να τα λύνουμε σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία», επεσήμανε, αναφέροντας και την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης Γιώργη Μαρινάκη.