Συγκλονιστικά και πύρινα ήταν τα λόγια του Παύλου Ασλανίδη, πατέρα του 27χρονου Δημήτρη που έχασε τη ζωή του στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με αφορμή τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής.

Μιλώντας στο MEGA ο Παύλος Ασλανίδης υπογράμμισε ότι δεν περιμένει τίποτα από τη Βουλή. «Φάνηκε από την Εξεταστική τι θα ακολουθήσει. Είναι σε κοινή γραμμή όλο το κόμμα της ΝΔ. Θα γραφτούν στη μαύρη σελίδα της ιστορία του ελληνικού Κοινοβουλίου και είναι συνυπεύθυνοι για τη δολοφονία 57 ατόμων και όσων τραυματίστηκαν», υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι μόνη της»
Ακολούθως περιέγραψε ότι ο γιος του σκοτώθηκε ενώ είχε πάει να δει την κοπέλα του. «Πίσω είναι το δωμάτιό του. Τον περιμένουν ακόμα εκεί οι παντόφλες του. Εξαφάνισαν τα παιδιά μας. Κλειστά φέρετρα και μετά από 8 μήνες τα ειδικά σκυλιά που εμείς επιβάλαμε, βρέθηκαν οστά από τέσσερις κοπέλες. Συνεχίζουν ακόμα τη συγκάλυψη αλλά δεν πειράζει γιατί εμείς είμαστε δυνατοί», είπε ο πατέρας του αδικοχαμένου Δημήτρη.

Ο ίδιος βρέθηκε μαζί με τη Μαρία Καρυστιανού στις Βρυξέλλες, στο ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας στήριξη στις προσπάθειες για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Εκεί η μητέρα της 20χρονης Μάρθης, με τον Παύλο Ασλανίδη από δίπλα της, μίλησε για κυβερνητική εντολή συγκάλυψης και παραβίαση αρχών του Κράτους Δικαίου και όταν ολοκλήρωσε την ομιλία της, οι ευρωβουλευτές ξέσπασαν σε δυνατά χειροκροτήματα.

«Πήραμε πολλή αισιοδοξία από την Ευρώπη. Επτά πλευρές του Κοινοβουλίου της Ευρώπης υπερψήφισαν το αίτημά μας και πλέον, αναλαμβάνει τη δικαιοσύνη για τα Τέμπη. Έκλαψε η πρόεδρος της Επιτροπής, λύγισε. Κάποιοι πήγαν να κομματικοποιήσουν αυτό που έγινε έξω από το Ευρωκοινοβούλιο. Θέλω να πω πως οι άνθρωποι που ήρθαν ήταν από όλες τις γύρω χώρες που ένιωσαν πως τα παιδιά μας ήταν δικά τους. Ήταν σύσσωμη η αντιπολίτευση στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι μόνη της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Ασλανίδης.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

in.gr