Μια παραδοσιακή κρητική συνταγή με σαλιγκάρια ή όπως λέμε εδώ στην Κρήτη με χοχλιούς!!!
Υλικά:
- ½ κιλό χοχλιούς
- 3-4 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 κούπα τριμμένη ντομάτα
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 σφηνάκι κρασί
- Κύμινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τους χοχλιούς, σοτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε σε χοντρές φέτες αν είναι μεγάλα ή αφήνουμε ολόκληρα αν είναι μικρά στιφάδου. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνουμε τις ντομάτες ξυσμένες και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Κοιτάμε αν χρειαστεί κατά διαστήματα να προσθέσουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
- Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, και αφήνουμε το φαγητό μας να μελώσει για δέκα λεπτά πριν σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
Σύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας & Τυποποίησης Αλιευμάτων
Εμπορίας, Αποθήκευσης & Διανομής Προιόντων
Οδος Θ, Βι.Πε. Ηρακλειου - Ηρακλειο Κρητης
Τ: 2810 381 031,2
F: 2810 381 393