Κοτόπουλο γεμιστό με κουκουνάρι


Μεριδες:4 – Χρόνος Εκτέλεσης: 2 Ώρες


Υλικά


1 κοτόπουλο
2 πορτοκάλια (το χυμό)
1 κιλό πατάτες
1 φλ. ρύζι κίτρινο
1 κρεμμυδάκι κομμένο
300γρ. συκωτάκια κοτόπουλου

3 καρότα
3 κ.σ. κουκουνάρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κλ. δεντρολίβανο

θυμάρι
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση


Κόβουμε τα συκωτάκια σε ψιλά κομμάτια, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο για 7-8 λεπτά. 

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κουκουνάρια και τα συκωτάκια.

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο μέσα-έξω και γεμίζουμε την κοιλιά του.

Δένουμε τα πόδια με σπάγγο και ακουμπάμε το κοτόπουλο μέσα σ’ ένα ταψί. Βάζουμε τριγύρω τις πατάτες και τα καρότα κομμένα. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αλατοπίπερο και περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκάλι.

Ψήνουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!

 

Σύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας & Τυποποίησης Αλιευμάτων

Εμπορίας, Αποθήκευσης & Διανομής Προιόντων

Οδος Θ, Βι.Πε. Ηρακλειου - Ηρακλειο Κρητης

Τ: 2810 381 031,2

F: 2810 381 393