Μοσχάρι με φρούτα στη γάστρα
Υλικά
- 6 μερίδες μοσχαράκι σπαλομπριζολα ή ποντίκι
- 2 πορτοκάλια
- 2 κυδώνια
- 12 βερίκοκα αποξηραμένα
- 12 δαμάσκηνα αποξηραμένα
- 3 κρεμμύδια
- 2 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- μοσχοκάρυδο
- κανέλα
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε από τις φλούδες τα πορτοκάλια και τα κόβουμε ροδέλες. Έπειτα τα στρώνουμε στη γάστρα. Στη συνέχεια κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα στρώνουμε από πάνω από τα πορτοκάλια.
- Με την ίδια διαδικασία βάζουμε και τα υπόλοιπα φρούτα, από πάνω.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Το αφήνουμε για 30 λεπτά στη συντήρηση. Παίρνουμε το μαριναρισμένο κρέας και το τοποθετούμε επάνω στα φρούτα, μέσα στη γάστρα.
- Προσθέτουμε επάνω στο κρέας την τριμμένη ντομάτα και το ελαιόλαδο.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, θα κοιτάξουμε το κρέας μήπως θέλει να το γυρίσουμε για να ψηθεί απ όλες τις πλευρές.
Συνοδεύεται με πουρέ πατάτας.
Καλή σας όρεξη!
Σύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας & Τυποποίησης Αλιευμάτων
Εμπορίας, Αποθήκευσης & Διανομής Προιόντων
Οδος Θ, Βι.Πε. Ηρακλειου - Ηρακλειο Κρητης
Τ: 2810 381 031,2
F: 2810 381 393