Αρνάκι στο φούρνο με δενδρολίβανο & θυμάρι

Υλικά

  • 1 Μπουτάκι αρνί
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 4 κλαράκια δενδρολίβανο
  • 4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 

Εκτέλεση

  • Πλένουμε το κρέας καλά, το στεγνώνουμε και το αλατοπιπερόνουμε.
  • Βάζουμε σε μία λεκάνη τις πατάτες. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα κλαράκια δενδρολίβανου, τα 2 κλαράκια θυμάρι, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και όλα αυτά μαζί τα ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μπούτι στο ταψί και προσθέτουμε τις πατάτες γύρω του μαζί με όλα τα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά και γυρίζουμε το μπούτι να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε το ψήσιμό του για άλλη 1 ώρα και 15 λεπτά (ανάλογα το μπούτι και την ένταση του φούρνου μας) και αφαιρούμαι το σκόρδο.
  • Όταν είναι έτοιμο το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο θυμάρι που έχουμε ψιλλοκόψει.

Καλή σας όρεξη!

 

Σύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας & Τυποποίησης Αλιευμάτων

Εμπορίας, Αποθήκευσης & Διανομής Προιόντων

Οδος Θ, Βι.Πε. Ηρακλειου - Ηρακλειο Κρητης

Τ: 2810 381 031,2

F: 2810 381 393