Αρνάκι στο φούρνο με δενδρολίβανο & θυμάρι
Υλικά
- 1 Μπουτάκι αρνί
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 4 κλαράκια δενδρολίβανο
- 4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Χυμό ενός λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κρέας καλά, το στεγνώνουμε και το αλατοπιπερόνουμε.
- Βάζουμε σε μία λεκάνη τις πατάτες. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα κλαράκια δενδρολίβανου, τα 2 κλαράκια θυμάρι, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και όλα αυτά μαζί τα ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μπούτι στο ταψί και προσθέτουμε τις πατάτες γύρω του μαζί με όλα τα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά και γυρίζουμε το μπούτι να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε το ψήσιμό του για άλλη 1 ώρα και 15 λεπτά (ανάλογα το μπούτι και την ένταση του φούρνου μας) και αφαιρούμαι το σκόρδο.
- Όταν είναι έτοιμο το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο θυμάρι που έχουμε ψιλλοκόψει.
Καλή σας όρεξη!
Σύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας & Τυποποίησης Αλιευμάτων
Εμπορίας, Αποθήκευσης & Διανομής Προιόντων
Οδος Θ, Βι.Πε. Ηρακλειου - Ηρακλειο Κρητης
Τ: 2810 381 031,2
F: 2810 381 393