Σάλο έχει προκαλέσει στην Ισπανία το βιβλίο «King Corp: El Imperio nunca contado de Juan Carlos I» που έχει συγγραφεί από δύο δημοσιογράφους και στο οποίο γίνεται λόγος για την ύπαρξη μίας «κρυφής» κόρης που ο Χουάν Κάρλος απέκτησε από μία εξωσυζυγική σχέση.

Η κρυφή μέχρι σήμερα κόρη του Χουάν Κάρλος το όνομα της οποίας είναι Αλεχάντρα, γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ή στις αρχές της δεκαετίας του ‘ 80, είναι παντρεμένη, μητέρα ενός παιδιού και δεν έχει διεκδικήσει ποτέ τον θρόνο παρά το γεγονός ότι έμαθε την αλήθεια για τον πραγματικό της πατέρα πριν από χρόνια.

Αναφερόμενοι στην Αλεχάντρα, οι δημοσιογράφοι Χοσέ Μαρία Όλμο και Νταβίντ Φερνάντεζ, συγγραφείς του βιβλίου, γράφουν χαρακτηριστικά: «Δεν μίλησε ποτέ για το μυστικό της. Είναι ψηλή, λεπτή και όμορφη. Έχει διαφημίσει διάφορα brand ρούχων και κοσμημάτων. Έχει πάθος με τη μουσική, τον πολιτισμό και τα ταξίδια και έχει δημιουργήσει τη δική της οικογένεια. Η δημοσιοποίηση περισσότερων πληροφοριών θα έθετε σε κίνδυνο τη διακριτικότητά της».

Οι πηγές και οι φόβοι μην ερωτευθεί τον Φελίπε

Η ισπανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα El Confidencial, η οποία δημοσίευσε λεπτομέρειες του βιβλίου πριν από την κυκλοφορία του στις 8 Μαΐου, δήλωσε ότι η Αλεχάντρα κατέληξε να γίνει το «γνωστό – άγνωστο μυστικό» στους υψηλότερους κύκλους της εξουσίας.

Οι δημοσιογράφοι επικαλούνται τρεις πηγές που επιβεβαιώνουν αυτή την υποτιθέμενη πατρότητα του Χουάν Κάρλος: μία πρώην ερωμένη του επίτιμου βασιλιά, έναν επιχειρηματία φίλο του βασιλιά και έναν πρώην σύντροφο της ίδιας της Αλεχάντρα, που γεννήθηκε σε αριστοκρατική οικογένεια.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσιογραφική έρευνα, το παλάτι γνώριζε την ύπαρξη της Αλεχάντρα και ο επίτιμος βασιλιάς ανησυχούσε μήπως συναντηθούν και ερωτευτούν με τον γιό του Φελίπε (όταν ήταν νέος) χωρίς να γνωρίζουν ότι ήταν αδέρφια. Κι αυτό γιατί κινούνταν στους ίδιους κοινωνικούς κύκλους.

Γνωστό άτομο η πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος

Αναφορικά με το γεγονός ότι μεγάλωσε σε μια «οικογένεια αριστοκρατών με καλές διασυνδέσεις» η El Confidencial πρόσθεσε: «Στην Ισπανία της δεκαετίας του ‘60, η μητέρα της Αλεχάντρα ξεχώριζε λόγω του φιλελεύθερου και προοδευτικού προφίλ της. «Ήταν φυσιολογικό να τη βλέπουμε σε εκδηλώσεις μόδας. Ορισμένες πηγές ισχυρίζονται πως ο Χουάν Κάρλος κινούσε τα νήματα για να εξασφαλίσει ότι η μητέρα της είχε δουλειά και παρουσία στα μέσα ενημέρωσης. Εμφανιζόταν συχνά σε glamorous περιοδικά και σύναψε φιλίες με άλλους συνήθεις πρωταγωνιστές του κόσμου της showbiz, αποτελώντας μάλιστα τη μούσα ενός διάσημου σχεδιαστή υψηλής ραπτικής». Την περιέγραψε επίσης ως κάποια που γνώρισε ο Χουάν Κάρλος όταν ήταν και οι δύο νέοι, με την οποία μοιράστηκε φίλους και το πάθος του για το κυνήγι.

Η πρώτη αποκάλυψη για το «κρυφό» παιδί του Χουάν Κάρλος

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά σε μια υποτιθέμενη «κρυφή» κόρη του Χουάν Κάρλος. Η Ισπανίδα βασιλική εμπειρογνώμονας Pilar Eyre αναφέρθηκε στην αριστοκράτισσα κόρη του τον Δεκέμβριο του 2017, πυροδοτώντας ένα κύμα υποθέσεων για το ποια θα μπορούσε να είναι, όταν είπε: «Αυτό το πρόσωπο θα μπορούσε να είναι στο εξώφυλλο ενός περιοδικού και στην πραγματικότητα ήταν».

Συγκεκριμένα, η Pilar έκανε τον ισχυρισμό αυτό μιλώντας στην εκπομπή «Chester In Love»του γνωστού Ισπανού τηλεοπτικού παρουσιαστή Risto Mejide. Όπως είπε: «Πιστεύετε ότι ο Χουάν Κάρλος έχει τρία παιδιά, έτσι δεν είναι; Τον Φελίπε, την Έλενα και την Κριστίνα». Όταν εκείνος απάντησε: «Απ’ όσο γνωρίζω, ναι», εκείνη ανταπάντησε: «Λοιπόν, ίσως να μην είναι μόνο τρία».ΙΝ