Παρόλο που Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, δεσμεύτηκε ότι δε θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για την αθωότητα ή μη του εκλεγμένου δημάρχου στη Χιμάρα και Έλληνα ομογενή, Φρέντι Μπελέρη, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει καθώς οι Αρχές της Αλβανίας έχουν βάλει στο «στόχαστρο» του υποστηρικτές του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA στο χωριό Δρυμάδες στη Χιμάρα η πολεοδομική αστυνομία βρέθηκε μπροστά από το σπίτι ενός ομογενούς και υποστηρικτή και δημοκρατικά εκλεγμένου δήμαρχου, Φρέντι Μπελέρη με στόχο την κατεδάφιση του σπιτιού του.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες το σπίτι είναι εντελώς νόμιμο και οι όποιες αυθαιρεσίες έχουν διευθετηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι ομογενείς υποστηρίζουν ότι αυτές οι ενέργειες δεν είναι τυχαίες και ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει μπει στο «στόχαστρο» επειδή είναι συνεργάτης του Φρέντι Μπελέρη και ήταν μέλος της επιτροπής που ήταν στη διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων από το βράδυ της Κυριακής έως το πρωί της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία της καταμέτρησης σταμάτησε ξαφνικά και ξεκίνησε ξανά όταν αντέδρασαν οι ομογενείς, με τον Φρέντι Μπελέρη τελικά να εκλέγεται δήμαρχος.

Σημειώνεται, ότι στα εκλογικά τμήματα υπήρχαν παρατηρητές του ΟΑΣΕ, για πρώτη φορά αποστολή από το υπουργείο Εξωτερικών καθώς και το Νο 2 και το Νο 3 της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα προκειμένου να οχυρώσουν τη διαδικασία του αποτελέσματος.

«Το σπίτι είναι νόμιμο, ο δικαστής φοβάται τον Ράμα»

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που είναι και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, μίλησε στο «Live News», καταγγέλλοντας πως δεν μπορεί να κάνει κάτι παρόλο που είναι νόμιμος, καθώς η Δικαιοσύνη φοβάται τον Αλβανό πρωθυπουργό.

«Έχουν έρθει πολεοδομία, στρατός, αστυνομία, τα πάντα, επειδή ήμουν στην επιτροπή του Μπελέρη για να μου κατεδαφίσουν το σπίτι. Είναι νόμιμο, με άδεια και τα πάντα. Δε μου έχουν δώσει χαρτί, τίποτα, μόνο επειδή υποστηρίζω τον Μπελέρη. Πήγα πρωί πρωί στο δικαστήριο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και φοβόμαστε και ο δικαστής φοβάται τον Ράμα, και τώρα θα μπουν μέσα και θα το ανατινάξουν. Αυτή είναι η Αλβανία», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο βρίσκεται και ο στρατός καθώς η κατεδάφιση κτιρίων στην Αλβανία γίνεται με ελεγχόμενη έκρηξη.

in.gr