Να εκπέμψει ένα μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου θα επιχειρήσει η Νέα Δημοκρατία μέσω του 15ου συνεδρίου του κόμματος, που ξεκινά απόψε στο Ζάππειο.

Μάλιστα, η επιλογή του χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου, που συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να υπενθυμίσει την ιστορική υπογραφή τη συνθήκης ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Ζάππειο.

Δείτε live:

Μήνυμα Μητσοτάκη προς στελέχη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ζητήσει από τα στελέχη του κόμματος να μην επιδείξουν αδράνεια ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, τονίζοντας ότι η αποχή στις κάλπες που έρχονται θα είναι πλήγμα για τη χώρα και την πορεία της στην ΕΕ.

Παράλληλα, η ομιλία Μητσοτάκη αναμένεται να περιέχει «επιθετικές» αναφορές, χάριν συσπείρωσης, για την αντιπολίτευση, πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με όσα έχουν προσδώσει πια πολωτικά χαρακτηριστικά με στοιχεία τοξικότητας στο προεκλογικό τοπίο.

Μεταξύ άλλων, ομιλίες θα απευθύνουν η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο γενικός γραμματέας Θανάσης Μπακόλας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και Προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, ωστόσο στο συνέδριο θα βρεθούν χωρίς να πραγματοποιήσουν ομιλία οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

 in.gr